Bursa'da 'Kafes-46' Operasyonunda 14 Kisiye Tutuklama

Bursa’da es zamanli düzenlenen ve 3 ayri organize suç örgütünün çökertildigi "Kafes-46" operasyonlari kapsaminda adli makamlara sevk edilen 14 süpheli hakkinda tutuklama, 8 süpheli hakkinda ise adli kontrol karari verildi.

Bursa'da 'Kafes-46' Operasyonunda 14 Kisiye Tutuklama
Içisleri Bakani Ali Yerlikaya geçtigimiz gün sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Bursa’da es zamanli olarak düzenlenen "Kafes-46" operasyonlarinda; elebasiligini Bülent Çetkin, Osman Deliçay ve Muhammet Tayyar Türkes’in (Yurt disi firar) yaptigi 3 ayri organize suç örgütünün çökertildigini kaydetti.

Yerlikaya, yaptigi açiklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, ailelerimizin huzurunu kaçiran organize suç örgütlerine, çetelere milletimizin duasi ve destegiyle nefes aldirmayacagiz. Organize suç örgütlerine karsi safak sökerken de gün batarken de operasyonlarimiz araliksiz devam edecek" dedi.

Yapilan es zamanli baskinlar çerçevesinde 47 süpheli yakalandi.

Süpheliler, emniyetteki islemlerinin ardindan bugün sabah 09.30 siralarinda Bursa ve Gemlik adliyelerine sevk edildi. Genis güvenlik tedbirleri çerçevesinde Uluyol Adliyesinde Bursa Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimligine sevk edilen süphelilerden ‘Suç Islemek Amaciyla Örgüt Kurma ve Nitelikli yagma’ suçundan 14 kisiye tutuklama karari verilirken, 8 süpheli için ise adli kontrol sarti ile serbest birakildi. Cumhuriyet Bassavciligi sorusturmanin titizlikle yürütüldügünü belirtirken, Gemlik Adliyesi’ne sevk edilen süphelilerin islemleri ise devam ediyor.
Kaynak: İHA