Rus Muhalif Siyasetçi Pevchikh Açiklamasi 'Navalny Öldürülmeseydi Esir Takasinda Kullanilacakti'

Rus muhalif siyasetçi Maria Pevchikh, Rus muhalif lider Alexei Navalny’nin cezaevinde hayatini kaybetmemesi halinde Almanya’da tutuklu bulunan Rus istihbaratinin tetikçisi Vadim Krasikov ile takas edilecegini ve serbest kalacagini iddia etti.

Rus Muhalif Siyasetçi Pevchikh Açiklamasi 'Navalny Öldürülmeseydi Esir Takasinda Kullanilacakti'
Rusya’da tutuklu bulundugu cezaevinde 16 Subat’ta hayatini kaybeden muhalif lider Alexei Navalny’nin ölümüne iliskin saibeler devam ediyor. Rus muhalif siyasetçi Maria Pevchikh, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada Navalny’nin ölümüyle ilgili yeni bir iddia ortaya atti.

Navalny’nin cezaevinde hayatini kaybetmemesi halinde Almanya’da tutuklu bulunan Rus istihbaratinin tetikçisi Vadim Krasikov ile takas edilecegini ve serbest kalacagini iddia eden Pevchikh, “ABD’li ve Alman yetkililer bunu onayladilar ancak hiçbir sey yapmadilar. Navalny su anda, tam da bugün bu koltukta oturuyor olabilirdi. Bu lafin gelisi degil, bu olabilirdi ve olmaliydi” ifadelerini kullandi.

Pevchikh, “Subat basinda Putin’e, Berlin’de isledigi bir cinayetten dolayi hapis yatan Krasikov’un iki ABD vatandasi ve Alexei Navalny ile takas edilmesi teklif edildi. 15 Subat’ta pazarliklarin son asamasina gelindi” dedi.



“Putin’in, Navalny’nin özgür kalmasi düsüncesine tahammülü yoktu”

Pevchikh, ayrica Navalny’nin takas önerisini Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’e, Rus milyarder Roman Abramoviç’in ilettigini öne sürdü. Ancak Putin’in, Navalny’nin özgür kalmasi düsüncesine bile tahammülü olmadigini öne süren Pevchikh, Navalny’nin, takas görüsmelerinden sonra öldügüne dikkat çekti.
Kaynak: İHA