67 Yil Önce Kurulan Kömür Yikama Tesisi Halka Hizmet Veren Tesise Dönüsüyor

Zonguldak’ta 1957 yilinda isletmeye açilan ve 2002 yilinda devreden çikartilan Lavuar Alani; müze, seminer salonu, amfi tiyatro ve çocuk parkiyla halka hizmet veren bir tesise dönüstürülüyor.

67 Yil Önce Kurulan Kömür Yikama Tesisi Halka Hizmet Veren Tesise Dönüsüyor
Zonguldak’ta bir süre önce ihalesi yapilan Lavuar Alani projesinde çalismalar devam ediyor. Fore kazik çalismasi süren alanda, çalismalarin tamamlanmasiyla birlikte sehirde nefes alacak noktalardan biri haline gelecek.

Çalismalar tamamlandiginda Lavuar Alanin içerisinde, müze, seminer salonu, amfi tiyatro ve çocuk parklariyla hizmet vermeye baslayacak.

Çalismalarin tamamlanip halka hizmete açilacagini belirten AK Parti Il Baskani Mustafa Çaglayan, “Lavuar alanindaki çalismalar son sürat devam ediyor. Firma çalismalarini yapiyor. Ihalesi yapildi yer teslimi biliyorsunuz yapilmisti. Firmamiz çalismalarini son sürat devam ettiriyor. Gerek müzesi gerek anti tiyatrosu. Tipki Istanbul’da ki Gazhane gibi. Gazhane parkindaki amfi tiyatro gibi. Yapilacak alanda ki çalismalar devam ediyor. Yakin bir zamanda kazasiz belasiz bitirilip vatandasimizin hizmetine açilacak. Kiymetli bir alani da sehrimiz kazanmaya baslayacak. Bitis tarihi tam olarak belli degil. Sözlesme tarihinde önce firmamiz bitirebilir mi bir takim zorluklar yasayabilir mi? Bunlar sahada belli olacak seyler. Etrafinda vatandaslarimizin çocuklari ile vakit geçirecekleri yerler olacak. Müze olacak, seminer salonu olacak, kulelerin dibinde etkinlikler yapilabilecek amfi tiyatro seklinde” dedi.

Kaynak: İHA