Yüksekova'da Berat Kandili Idrak Edildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Berat Kandili dolayisiyla vatandaslar camilere akin ederek dua ve ibadetle geceyi idrak etti.

Yüksekova'da Berat Kandili Idrak Edildi
Saban ayinin 15’inci gecesi olarak bilinen Berat Kandili, tüm ülkede oldugu gibi Yüksekova’da da ibadetlerle, okunan Kur’an-i Kerim ve yapilan dualarla ihya ediliyor. Yüksekova’nin mezarlik mahallesinin Haci Mehmet Öz Yilmaz Camisinde yer alan Imam Hatip Halil Akdogan’in öncülügünde ’on bir ayin sultani’ Ramazan ayinin müjdecisi olan Berat Kandili münasebetiyle program düzenlendi.

Program çerçevesinde Kur’an-i Kerim, Mevlit-i Serif ve ilahiler okunarak dualar edildi.

Programda gecenin öneminden söz eden Imam Hatip Halil Akdogan, Berat gecesinin kurtulus, af ve arinma gecesi oldugunu hatirlatarak, af ve bagislanma dilemek için bu tür gün ve gecelerin en iyi sekilde idrak edilmesini belirterek, ’’Bu gecenin Faziletine dair Peygamberimiz söyle buyuruyor, ’Saban ayinin 15’inci gecesini ibadetle geçirin, gündüzünü de oruç tutun. Çünkü yüce Allah, bu gece dünya semasina rahmetiyle tecelli eder ve ’yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rizik isteyen, rizik vereyim hadis-i serifi var’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA