Rus Muhalif Lider Navalny'nin Cenazesi Annesine Teslim Edildi

Rusya’da tutuklu bulundugu cezaevinde 16 Subat’ta hayatini kaybeden muhalif lider Alexei Navalny’nin cansiz bedeni annesi Lyudmila Navalnaya’ya teslim edildi.

Rus Muhalif Lider Navalny'nin Cenazesi Annesine Teslim Edildi
Rusya’da tutuklu bulundugu cezaevinde 16 Subat’ta hayatini kaybeden muhalif lider Alexei Navalny’nin ölümüne iliskin saibeler devam ederken yeni bir gelisme yasandi. Navalny’nin basin sözcüsü Kira Yarmysh, geçtigimiz hafta oglunun cenazesini Rus yetkililerden teslim alamayan anne Lyudmila Navalnaya’nin bugün Salekhard sehrindeki morgda cenazeyi teslim aldigini açikladi.

Yarmysh, cenaze töreninin nasil olacaginin belli olmadigini aktarirken, “Rus makamlarinin ailenin istedigi ve Alexei’nin hak ettigi sekilde bir cenaze töreni düzenlemesine izin vereceginin kesin olmadigini” belirtti.



Navalny’i teshis etmisti

Navalny’nin annesi Lyudmila Navalnaya geçtigimiz Persembe günü teshis için oglunun kendisine gösterildigini belirtmis, oglunun gizlice defnedilmesi için Rus yetkililerin kendisine baski yaptigini söylemisti. Navalnaya, “Benim yerime Alexei’nin nerede, ne zaman ve nasil gömülmesi için kararlar aliyorlar. Gözlerimin içine bakarak, eger gizli bir cenazeyi kabul etmezsem oglumun cesedine bir sey yapacaklarini söylüyorlar. Zaman senden yana degil, ceset çürüyor diyorlar” ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA