Bitlis Eren Üniversitesi'nde 'Turizm Ihtisaslasma Toplantisi' Yapildi

Bitlis Eren Üniversitesi’nde bölgesel kalkinmaya yön verecek ’Turizm Ihtisaslasma Toplantisi’ yapildi.

Bitlis Eren Üniversitesi'nde 'Turizm Ihtisaslasma Toplantisi' Yapildi
Bitlis Eren Üniversitesi’nde Prof. Dr. Necmettin Elmastas liderliginde bölgesel kalkinma odakli bir dizi projenin ele alindigi Turizm Ihtisaslasma Koordinatörlügü Istisare Toplantisi yapildi. Toplantinin açilis konusmasini yapan Rektör Elmastas, turizmin bölgesel kalkinmada kritik bir role sahip oldugunu vurguladi. Üniversitenin turizm alanindaki faaliyetlerinin bölgenin sosyo-ekonomik gelisimine önemli katkilar sunacaginin söyleyen Rektör Elmastas, "Akademik bilgi birikimi ve yerel yönetimlerle is birligi ile bölgenin turizm potansiyelini en üst düzeye çikarabiliriz" dedi.

Toplantida akademisyenler, bölgesel turizmin gelistirilmesine yönelik çesitli projeler ve stratejiler üzerine fikirlerini paylasti. Turizm sektörünün bölgesel kalkinmadaki etkin rolünü artirmak ve sürdürülebilir turizm anlayisini pekistirmek hedefleri de masaya yatirildi. Bitlis ve çevresinin turizm altyapisinin güçlendirilmesi ve turizm sektörünün çesitlendirilmesinin büyük bir önem tasidigi belirtildi.

Bitlis Eren Üniversitesi’nin bu toplanti ile bölgesel kalkinmaya önemli bir katki sunmayi ve turizm sektörünün bölgede sürdürülebilir bir sekilde gelisimine öncülük etmeyi hedefledigi belirtildi. Üniversitenin bölgenin zengin turizm potansiyelini en iyi sekilde degerlendirerek hem ekonomik hem de sosyal anlamda kalkinmayi destekleme vizyonuna sahip oldugu belirtildi.

Toplantiya Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastas, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayhan Yilmaz, Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Koray Köksal, yüksekokul müdürleri, Nemrut Jeoparki Koordinatörü Doç. Dr. Kesran Akin, Turizm Ihtisaslasma Koordinatörü Doç. Dr. Fatih Adigüzel, Kurumsal Iletisim Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Mehmet Zakir Sarikaya ve çok sayida akademisyen katildi.

Kaynak: İHA