Belediye Baskanina Kizdi 'Tapulu Arazim' Diyerek Yolu Mühendislere Isaretlettirdi

Çorum’un Osmancik ilçesinde bir kisi “tapulu arazim” diyerek yolu harita mühendislerine isaretlettirdi. Vatandas yolun söz konusu alanina kazik çakarak kapatmayi planliyor.

Belediye Baskanina Kizdi 'Tapulu Arazim' Diyerek Yolu Mühendislere Isaretlettirdi
Osmancik Esentepe Mahallesi Büyük Mezarlik mevkiinde 1072 ada 85 parselde bulunan Hidir Kara adina kayitli 102,27 metrekare arsanin bir bölümü, iddiaya göre tapusuz oldugu gerekçesi ile yol yapim çalismasina dahil edildi. Belediye söz konusu mevkide yol genisletme çalismasi yapti. Arsada bulunan 8 meyve agaci da çalismalar çerçevesinde kesildi.

Iddiaya göre, arsanin sahibinin esi ile belediye baskani Ahmet Gelgör arasinda ’tapuluydu, tapusuzdu’ seklinde bir diyalog geçti. Bunun üzerine arsa sahibinin oglu Muzaffer Kara tapu kaydi çikartarak harita mühendislerine yolu isaretlettirdi. Kara, yolun ortasinda bulunan isaretli bölümü kazik çakarak kapatmayi planliyor.

"Arsanin tapusu 1997 yilinda alindi"

2016 yilinda vefat eden babasi Hidir Kara’nin söz konusu arsayi 1997 yilinda aldigini belirten Muzaffer Kara, “14.04.1997 yilinda babam tarafindan alinan arsamiz belediye, maliye ve özelde olmak üzere krokileri çizildi. Fakat belediyeden buranin tapusu olmadigina dair bilgi geldi. Belediye ile bu konuda ters düstük. Yaptigim yazili müracaatlarima belediye tarafindan cevap verilmedi. Bunun üzerine belediyeye gittim bana iki evrak verdiler. Bu evraklara göre arsanin yarisi belediyenin diger yarisi hazinenin. En son belediye baskaninin bizi öteleyip anneme ’hazinenin yerini kullaniyorsunuz’ söylemi üzerine tapuya giderek arsanin babamin adina kayitli oldugunu gösteren belgeyi aldim. Bugün de mühendis getirerek ölçümlerimi ve isaretlendirmelerini yaptirdim. Bu belge belediyede görünmüyormus. Ikisi de resmi kurum belediye baskani bize bagirip çagirana kadar tapuya iki satir yazi yazarak bunu temin etme imkani olmasina ragmen defalarca bizimle tartisti. Bundan sonra resmi kanallarla problemi çözmeye çalisacagiz. Tapumuza göre isaretlendirmeleri de yaptirdik, isaretli yerlere kaziklari çakip koruma altina alacagim” dedi.

Kaynak: İHA