Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Deprem Bölgelerinde 110 Bin Kisilik Bir Isçi Ordusu Var'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, muhalefetin deprem bölgeleriyle ilgili açiklamalarina tepki göstererek, deprem bölgelerinde 110 bin kisinin çalistigini ve 950 santiyede çalismalarin sürdügünü söyledi.

Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Deprem Bölgelerinde 110 Bin Kisilik Bir Isçi Ordusu Var'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Kayseri’de is adamlari ile bulustu. Burada konusan Bakan Özhaseki, muhalefetin deprem bölgeleriyle ilgili yaptigi açiklamalara tepki göstererek, "Elhamdülillah çalisiyoruz. Deprem bölgelerinde 110 bin kisilik bir isçi ordusu var. Mühendisi, mimari da var. 950 santiyede üretmeye devam ediyoruz. Bu arada disarida bir seyler söylüyorlar, ’Evleri kime verdiniz’ diyorlar. Muhalefetin genel baskani çikmis, ’20 tane ev verdiler, verdikleri ev 001’ diyor, bilmem ne diyor. Eskiden beraber oldugumuz profesör bir agabey çikiyor, ’AK Partililere dagitiyor’ diyor. Ne diyelim arkadaslar. Her seye de herhalde cevap verilmez ki. Allah iyiliginizi versin, Allah islah etsin diyoruz. Bazen buralardaki hummali çalismayi görmek isterseniz ne olur telefon edin, vaktim varsa ben gezdirecegim, yoksa mühendis verecegim ve 950 santiyeyi size gösterecegim. Fakat ondan sonra ses gelmiyor, onlarin da Allah iyiligini versin diyoruz" dedi.



"01.01.2026’dan itibaren kim yurtdisina bir madde satiyorsa, nokta kadar dahi bir sey satsa sinirda karbon emisyon kontrolü basliyor"

Kurakliga dikkat çeken Özhaseki, sanayicilere uyarilarda bulunarak, "Son dönemlerde dünyayi sarsan ve herkesin dikkat çektigi bir sey var. Yagislar her sene azaliyor. Eski yagislar var mi? Yeraltindan çektigimiz suyun seviyesi daha da asagiya düsüyor. Demek ki bir sey var. Bir yerlerde kuraklik basliyor. Bilim adamlari ’yüzyilin içerisinde dünyanin isisi 1.1 derece artti’ diyor. Akdeniz havzasi 1.5 derece artti. Bu 2 dereceye çikarsa kesinlikle bir kriz baslar, çöllesme baslar, gida krizi olacagi için millet gidaya ulasamadigindan dolayi göçler baslar. Gidaya ulasamama ve çöllesme göç sebebidir. O yüzden büyük bir tehlike ile karsi karsiyayiz. Sebebi sanayi devrimi ile beraber üretimler artti ama tüketim de artti. Hepimizi ilgilendiren tarafi kirletmekte artti. Havaya karbon salimi veriyoruz, atmosferi de zehirliyoruz. Suyumuz da, topragimiz da, havamiz da kirli hale geliyor. Bunda tedbir alabilmek amaciyla herkesin müthis bir çalismasi var. Bakanligimizin da var. 01.01.2026’dan itibaren kim yurtdisina bir madde satiyorsa, nokta kadar dahi bir sey satsa sinirda karbon emisyon kontrolü basliyor. AB ülkeleri böyle söylüyor. Eger Avrupa’ya bir mal satacaksak gelecek senenin sonundan itibaren kapida bir kontrol basliyor. Sen bunu nasil ürettin, kirletmeden ürettin mi, üretmedin mi, yesil sertifikan var mi, yok mu? Emisyon ticaret hacmi tarafinda belki belirli bir bedeli ödenecek. Eger çevreyi hiç düsünmeden imalat yapan arkadaslar varsa, onlarin isi çok zor. Onlarin bedeli daha yüksek olacak. Çevreyi dikkate alarak çok az kirleterek üreten arkadaslarin verecekleri bedel daha düsük olacak. Hepimizin bu söyledigim konulara dikkat çekici vaziyette gayret etmesi lazim ki, yarin ihracatimiz tikanmasin" seklinde konustu.

Kaynak: İHA