ABD Disisleri Bakani Blinken Açiklamasi 'Gazze, Terörizm Için Bir Platform Olamaz'

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Israil’in Bati Seria’da yeni yerlesim yerleri insa edecegini açiklamasina iliskin, “Gazze terörizm için bir platform olamaz. Israil’in Gazze’yi yeniden isgali söz konusu olmamalidir. Gazze topraklarinin büyüklügü azaltilmamali” dedi.

ABD Disisleri Bakani Blinken Açiklamasi 'Gazze, Terörizm Için Bir Platform Olamaz'
Israil güçlerinin Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari devam ederken, dünya liderleri bölgedeki savas üzerine açiklamalarini sürdürüyor. ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, G20 Disisleri Bakanlari Toplantisi’na katilmak üzere geldigi Arjantin’in basin toplantisi düzenledi.

Israil’in Bati Seria’da yeni yerlesim yerleri insa edecegini duyurmasina deginen Blinken, “Hayal kirikligina ugradik. Hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat yönetimler altinda yeni yerlesimlerin kalici bir barisa ulasilmasina engel oldugu uzun zamandir süregelen bir ABD politikasidir. Ayrica uluslararasi hukuka da aykiridir” dedi.

ABD yönetiminin yerlesim alanlarinin genisletilmesine kesin bir sekilde karsi oldugunu ve Gazze Seridi’nin topraklarinin küçültülmemesi gerektigini vurgulayan Blinken, “Bize göre bu durum Israil’in güvenligini güçlendirmez, sadece zayiflatir. Gazze terörizm için bir platform olamaz. Israil’in Gazze’yi yeniden isgali söz konusu olmamalidir. Gazze topraklarinin büyüklügü azaltilmamali” ifadelerini kullandi.

Almanya’dan Israil’e kinama

Almanya Disisleri Bakanligi Sözcü Yardimcisi Kathrin Deschauer de, Berlin’de düzenledigi basin toplantisinda, Israil’in Bati Seria’da binlerce yeni yerlesim yeri insa etme planlarini kinadi. Deschauer, “Yerlesim yeri insasi konusundaki tutumumuzu biliyorsunuz. Bu uluslararasi hukuka aykiridir ve bu durum yeni insaat projelerinde de geçerlidir” diye konustu.

Kaynak: İHA