TBMM Baskani Kurtulmus, BAE Federal Ulusal Konseyi Birinci Baskanvekili Al Tayer'i Kabul Etti

TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) 14’üncü Genel Kurulu dolayisiyla bulundugu Bakü’de, Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) Federal Ulusal Konseyi Birinci Baskanvekili Tariq Humaid Matar Mohd Al Tayer’i kabul etti.

TBMM Baskani Kurtulmus, BAE Federal Ulusal Konseyi Birinci Baskanvekili Al Tayer'i Kabul Etti
TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) 14’üncü Genel Kurulu dolayisiyla bulundugu Azerbaycan’in baskenti Bakü’de temaslarina devam ediyor. Kurtulmus, Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) Federal Ulusal Konseyi Birinci Baskanvekili Tariq Humaid Matar Mohd Al Tayer’i kabul etti. Kurtulmus, kabulde yaptigi konusmada BAE’ye resmi ziyaretinde kendisine ve heyetine dostça ve kardesçe bir karsilama gösterildigini söyledi.

BAE Federal Konsey Baskani Saqr Ghobash’in ev sahipliginden memnuniyet duyduklarini ve BAE ziyaretinde faydali görüsmeler gerçeklestirdiklerini ifade eden Kurtulmus, ziyaret vesilesiyle birçok alanda isbirligi imkanlarini görmekten de mutlu oldugunu belirtti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yaklasik on gün önce BAE’ye yaptigi ziyaretinden de son derece güzel sonuçlar elde edildigini belirten Kurtulmus, bu olumlu adimlarin hizla sonuçlandirilmasini arzu ettiklerini söyledi.



“Iki ülke iliskileri dostluk ve kardeslik temelinde üst düzeyde devam ediyor”

BAE Federal Ulusal Konseyi Birinci Baskanvekili Al Tayer ise iki ülke arasindaki iliskilerin dostluk ve kardeslik temelinde üst düzeyde devam ettigini belirtti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve BAE Devlet Baskani Muhammed bin Zayid Al Nahyan arasindaki güçlü isbirliginin hem hükümetlere hem parlamentolara yansidigini söyleyen Al Tayer, iki ülke parlamentosunun daha fazla ortak alanda çalismasini arzuladiklarini kaydetti.

Görüsmede, Asya Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Baskani AK Parti Sanliurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Baskani AK Parti Istanbul Milletvekili Samil Ayrim, DEM Parti Diyarbakir Milletvekili Osman Cengiz Çandar ile Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci da yer aldi.
Kaynak: İHA