Bayraktar AKINCI TIHA, ASELFLIR-500 Ile Ilk Atis Testini Basariyla Tamamladi

Savunma Sanayii Baskanligi liderliginde yürütülen AKINCI Projesi kapsaminda Baykar tarafindan milli ve özgün olarak gelistirilen Bayraktar AKINCI TIHA (Taarruzi Insansiz Hava Araci), ASELFLIR-500 ile ilk atis testinde deniz üstünde seyreden hareketli hedefi basariyla imha etti.

Bayraktar AKINCI, Tekirdag’in Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçus Egitim ve Test Merkezi’nde gerçeklestirilen testte ilk kez Aselsan tarafindan milli olarak gelistirilen ASELFLIR-500 ile uçtu. Icra edilen test kapsaminda ASELFLIR-500 Elektro-Optik Kesif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi Entegrasyonu basariyla yapildi.

ASELFLIR-500’ün bugün yapilan testte Bayraktar AKINCI TIHA’ya entegre edilmesi ile Türk savunma sanayii önemli bir esigi daha geçti. Baykar’in milli ve özgün olarak gelistirdigi Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafindan milli olarak gelistirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Kesif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros IDA’yi basariyla imha etti. Böylece Bayraktar AKINCI, ASELFLIR-500 ile gerçeklestirdigi ilk uçus ve atis testinde muharebe sahasindaki etkisini gözler önüne serdi. Türkiye’nin ilk milli insansiz hava araçlarini üreten Baykar’in milli ve özgün olarak gelistirdigi Bayraktar AKINCI TIHA, 40 bin uçus saatini basariyla tamamlayarak Türk havacilik tarihinde önemli bir kilometre tasini daha geride birakti.
Kaynak: İHA