Bakan Mehmet Simsek, Kayseri OSB'de Sanayicilerle Bulustu

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi tarafindan düzenlenen istisare toplantisi, Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek’in katilimiyla gerçeklestirildi. Sanayici ve is insanlarindan olusan yaklasik 600 kisilik bir kalabaliga hitap eden Bakan Simsek, ekonomi politikalarina iliskin açiklamalarda bulundu.

Bakan Mehmet Simsek, Kayseri OSB'de Sanayicilerle Bulustu
Ahi Evran Konferans salonunda gerçeklestirilen istisare toplantisina; Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin, Bakan Yardimcisi Zekeriya Kaya, Kayseri protokolü, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Baskan Vekili Murat Yibur, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Zafer Baktir, Nihat Bozkurt ve Nuri Çetinçaglar, Kayseri OSB Denetim Kurulu Üyeleri Mustafa Gengeç ve Mehmet Yusuf Sarialp, Kayseri OSB Bölge Müdürü Abdulmenap Esko, sanayiciler ve davetliler katildi.

Istisare toplantisinin açilisinda katilimcilara hitap eden Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin, teveccüh göstererek toplantiyi onurlandiran Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek’e tesekkür ederek, Cumhurbaskanligi Kabinesinde üstlendigi önemli görevinde basarilar diledi.

Baskan Yalçin konusmasinda, “Ülkemizin, dünyada yasanan ekonomik gelismelerin etkisi altinda oldugu önemli bir gerçektir. Bununla beraber sanayicilerimizin üretim ve ihracat yapmakta zorlandiklari asikârdir. Yüksek enflasyon baskisi altinda bulunan piyasalarin dengeli bir ortama kavusmasi beklenmektedir. Sanayicisi, tüccari, çalisani toplumun tüm kesimleri yasanan zorlu sürecin farkindadir. Tünelin çikis yönünde görünecek isik beklenmektedir.” dedi.

Yalçin, “Bizler, Kayserili sanayiciler, üreticiler, tüccarlar olarak daima daha iyisine ve daha güzeline talip olduk. Cari açik degil, cari fazla veren bir il olduk. 2023 yili Ithalati 1,6 milyar dolar olan Kayseri’nin ihracat rakami ise 3,6 milyar dolar seviyesinde gerçeklesmistir. Bu rakamlar Kayseri’nin, sehrimizin azminin göstergesidir. Ekonomik göstergelerde ne kadar dengesizlik olusursa olussun, Kayseri üretmekten, yurt disi piyasalara ürün satmaktan asla vazgeçmeyecektir.” ifadelerini kullandi.

Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek’in önderliginde güçlü bir sekilde yürüyen ekonomi yönetimine olan güvenlerinin tam oldugunu vurgulayan Baskan Yalçin, “Sizlere olan güvenimizle daha çok üretmeye, daha çok istihdam olusturmaya ve daha çok ihracat yapmaya odaklanmis bulunmaktayiz. Güzel günlerin uzak olmadigini biliyoruz. Ihracatini kisa sürede 5 milyar dolarin üzerine çikaran bir sehir olmak arzusundayiz” diye konustu.

Baskan Yalçin konusmasinda, Milli Muharip Uçak KAAN’in ilk uçusunu basariyla gerçeklestirmesinden dolayi duydugu mutlulugu da vurgulayarak, “Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in önderliginde, Türkiye Yüzyili adimlarinin artmasi temennisi ile KAAN’in yapiminda emegi geçen herkesi kutluyor ve hayirli olsun diyorum.” seklinde konustu.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in konusmalarinin ardindan kürsüye gelen Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin ve yönetimine misafirperverlikleri ve güzel organizasyon için tesekkür etti.

Bakan Simsek, sunum esliginde yaklasik 2 saat süren konusmasinda, katilimcilara Türkiye ekonomisinin genel durumu ve ekonomi politikalarina iliskin bilgiler aktardi. Istisare toplantisi, Bakan Simsek’in sunumunun ardindan toplu fotograf çekimiyle sona erdi.
Kaynak: İHA