AK Parti IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Istanbul'u Yöneten Kadinlar Meclisimizi 1 Nisan Sabahi Itibariyla Kuracagiz'

AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “Bizim dönemimizde Istanbul’a yön veren dogrudan kadinlar olacak. 1 Nisan’dan itibaren bu sehri kadinlarimizla birlikte yönetecegiz. Istanbul’u Yöneten Kadinlar Meclisimizi 1 Nisan sabahi itibariyla kuracagiz” dedi.

AK Parti IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Istanbul'u Yöneten Kadinlar Meclisimizi 1 Nisan Sabahi Itibariyla Kuracagiz'
AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Besiktas’ta düzenlenen ‘Istanbul’u Büyüten Kadinlar’ programinda kadinlarla bir araya geldi. Programda Kurum’a esi Sengül Kurum, eski Basbakan Tansu Çiller, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas ve AK Parti Il Kadin Kollari Baskani Saliha Demirer eslik etti. Protokol konusmalariyla baslayan program, Kurum’un çalismalarinin oldugu tanitim filmi ile devam etti.

“4 bin yillik asaletinizle her alanda tarih yazmaya devam ediyorsunuz”

Programda konusan AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “Dün konusmama hazirlanirken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün su güzel cümlesini bir kez daha okudum. Atatürk ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin kadinlari, bütün Türk tarihinde oldugu gibi bugün de en serefli varligimizdir.’ Sizler bu sözlerin bizzat ispatisiniz. Çünkü bugün, 4 bin yillik asaletinizle her alanda tarih yazmaya devam ediyorsunuz. Istanbul’un neresine gitsek sizin eserlerinizi görüyoruz. Zaten Istanbul tarihinin hangi dönemine bakarsaniz, bu sehrin bir kadinlar sehri olduguna sahit olursunuz. Istanbul’umuz güzelligiyle sizlere benzemektedir, sefkatiyle sizleri andirmaktadir. Istanbul’un ilk kurulus efsanesi bile dünyanin en güzel kadininin hikâyesiyle baslar. Kiz Kulesi, Istanbul’un tarihindeki en güzel efsanelerden birini temsil eder. Istanbul Sah Sultan’in, Haseki sultanlarin külliyeleriyle, Mihrimah ve Valide sultanlarin camileriyle, Osmanli’nin o zarif kadinlarinin yaptirmis olduklari binlerce vakifla kadinlarin ellerinde adeta bir dantel gibi islenmistir. Bu sehrin kadim mahallelerinde bulunan evlerin, meydanlarin, hanlarin tamaminin altinda kadinlarin imzalari vardir. Seyyahlar da bu durumu kabul etmis olmalilar ki notlarinda ‘Istanbul, dünyada en çok kadin elinin degdigi sehirdir’ derler. Iste Istanbul’un en güçlü sirketlerinin, sivil toplum kuruluslarinin, kamunun yöneticisi olan kadinlarimiz buradalar. Istanbul’umuz insaattan tekstile, savunma sanayisinden sivil topluma, hukuktan spora, gazetecilikten sanata kadar her alanda liderlik eden Türk kadininin emekleriyle 1 Nisan sabahi itibariyla yeniden tarih yazmaya hazirlanmaktadir. 39 gün sonra Istanbul’umuz gerçek belediyecilikle tanisacak ve ‘Kadinlarin Istanbul’u’ dönemi baslayacak” dedi.



“Istanbul’u teknolojinin, bilisimin, bilimin merkezi yapmak için çalisacagiz”

Istanbul’u her alanda örnek bir sehir yapmak için çalisacagini belirten Kurum, “Kadinlarimizin inceligini, özgüvenini örnek alan bir yönetim anlayisi sunacagiz. Bugün nasil sizler insanimizin, emekçimizin daha güzel bir gelecege uzanmasi için canla basla mücadele ediyorsaniz, biz de ayni gelecegi kurgulamak için ter dökecegiz. Bugün aranizdaki hocalarimiz, nasil muhtesem sanatkârlar yetistiriyorsa biz de bu sehrin kültürle, sanatla yasamasi için çaba sarf edecegiz. Sizler nasil yenilikçi projelerinizle gençlerimize kariyer firsatlari sunuyorsaniz, biz de gençlerimize yeni is alanlari açacagiz. Sirketlerinizde Türkiye’nin büyümesi için nasil çalisiyorsaniz, biz de Istanbul’u her alanda dünyaya örnek bir sehir yapabilmek, yarinlara güven ve huzur içerisinde hazirlayabilmek için kosacagiz. Istanbul’u teknolojinin, bilisimin, bilimin merkezi yapmak için çalisacagiz. Göreve geldigimizde kadin yönetici, isçi ve memur sayimizi, Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin tarihindeki en yüksek seviyeye çikaracagiz. Istanbul’un kadinlari, bu aziz sehri nasil bugüne tasidiysa biz de Istanbul’u yeniden yükselise geçirecek projelerimizi sizlerle birlikte yapacagiz” seklinde konustu.



“Istanbul’u Yöneten Kadinlar Meclisimizi 1 Nisan sabahi itibariyla kuracagiz”

1 Nisan’dan itibaren Istanbul’u kadinlara birlikte yönetecegini dile getiren Kurum, “Biz iktidarda oldugumuz 22 yil boyunca kadinlarimizin, annelerimizin hep yani basinda olduk. Kadinlarin özgürlügü ve özgüveni için her adimi kararlilikla attik. Is gücüne katilim düzeylerini olabildigince artirdik. Bugün, kadinlarimizin her alanda güçlendiklerini gördükçe, gelecege daha umutla bakiyoruz, kadinlarimizla gurur duyuyoruz. Bizim dönemimizde Istanbul’a yön veren dogrudan kadinlar olacak. 1 Nisan’dan itibaren bu sehri kadinlarimizla birlikte yönetecegiz. Istanbul’u Yöneten Kadinlar Meclisimizi 1 Nisan sabahi itibariyla kuracagiz. Sizlerle bugün ilkini yaptigimiz bu toplantiyi düzenli olarak yapacagiz” ifadelerine yer verdi.

“Istanbul’umuzu sifir atigin model sehri yapacagiz”

Sifir atik ile ilgili konusan Murat Kurum, “Bir çevre hareketi olarak dogan, daha sonra hizla Türkiye’nin en büyük kadin hareketine ve ardindan da küresel bir çevre hareketine dönüsen sifir atik hareketimiz saygi deger Emine Erdogan hanimefendinin öncülügünde yürüttügümüz Sifir Atik Projesi’dir. Istanbul’umuzu sifir atigin model sehri yapacagiz. Istanbul Sayin Cumhurbaskani’mizin da ortaya koymus oldugu 2053 net sifir emisyon hedefini yakalayan ilk sehir olacak. 2040 yilina geldigimizde gerçeklestirecegimiz çalismalarla birlikte Istanbul’da net sifir emisyona ulasacagiz. Istanbul’un güçlü kadinlarindan sadece sifir atik hedefimizde istifade etmeyecegiz. Sizlerin bu sehrin diger kadinlarina da destek olacagi tüm kanallari açacagiz. Hep birlikte kadinlarin isgücüne katilimini ve kadin girisimcilerimizi tüm gücümüzle IBB olarak destekleyecegiz. Bunun için de ihtiyaç duyulan egitim, istihdam firsatlarina ve finansal erisime dair esitsizlikleri bir bir ortadan kaldiracagiz” dedi.



“Kadinlarimiz üreten, istihdam olusturan tarafta olacaklar”

Kurum, kadinlara verecegi destekler hakkinda söyle konustu:

“Mevcut yönetim kadinlarimizin bin bir emekle kurdugu ISMEK’lerimizi artik isletilemez hale getirdi. ISMEK ve diger meslek edindirme faaliyetlerimizle 39 ilçede kadinlarimiza hizmet edecek atölyelerimizi süratle yayginlastiracagiz. Kadinlarimiz hangi sektörde is yapmak isterse, biz tam o karar noktasinda hemen yanlarinda olacagiz. Ilk isini kuran 100 bin girisimci kadinimiza 100 bin lira destek sunarak, büyüksehir yaninda diyecegiz. Kadinlarimiz üreten, istihdam olusturan tarafta olacaklar. Basta kadin emeklilerimiz olmak üzere ihtiyaç sahibi büyüklerimizin Istanbul kartlarina her ay 2 bin 500 TL destek ödemesi yapacagiz. Bugün Istanbul’da çalisan her bir kadinimiz, tam 288 saati trafikte heba ediyor. Algi belediyeciligi ile sosyal medya belediyeciligi olarak tarif ettigimiz anlayisla Istanbul trafikte çile çekilen bir sehir haline geldi. Türkiye Yüzyili’nda açikladigimiz projelerimizde yeni metrolarla, tünellerle, otopark projeleriyle bir çok sorunu süratle çözecegiz. Kadinlarimiza rahat bir nefes aldiracagiz.”

“Deprem gerçegini bir milli güvenlik meselesi olarak görmek zorundayiz”

Kentsel dönüsüm sürecinin nasil isleyecegine de deginen Kurum, “Deprem gerçegini bir milli güvenlik meselesi olarak görmek zorundayiz. Bu kapsamda da yapilacak tek sey, kentsel dönüsümdür. Bilim insanlari 1 buçuk milyon deprem riskiyle yasayan ailemiz oldugunu söylüyor. 600 bin konutu ise acilen dönüstürmemiz gerektigini ifade ediyorlar. Biz 650 bin konut yapip, bir seferberlik anlayisiyla Istanbul’umuzu dönüstürecegiz dedigimizde mevcut CHP’li yönetim ne diyor biliyor musunuz? ‘650 bin konutun yapilmasina gerek yok’ diye açiklama yapiyor. Ben buradan Ekrem Bey’e soruyorum: ’650 bin konutu dönüstürmeyerek, Istanbul’la ilgilenmeyerek, bos zamanlarinda belediyecilik yaparak, Istanbul’daki deprem riskini ortadan kaldirmayi nasil hedefliyorsunuz? Vatandasimizin kaygilarini, o iradeyi sahada göstermeden, milletimizle el ele vererek o dönüsümü gerçeklestirmeden, insanlarimizin korkularini nasil gidermeyi düsünüyorsunuz?’ Sizin böyle bir derdiniz olmadigini biz çok iyi biliyoruz, milletimiz de çok iyi biliyor. Siz, Istanbul’un deprem dönüsümünü çözmek üzerine zaten 5 yilda herhangi bir irade ortaya koymadiniz. Bari yapilana mâni olmayin, yapilani engellemeyin. Istanbul’umuz, depreme hazir olana kadar bu mücadeleyi gece gündüz sürdürecegiz” seklinde konustu.



“Mal varligimiz resmi olarak Meclis kayitlarinda vardir”

CHP’li baskan adaylarinin mal varligini açiklamayi düsünüp düsünmedigini soran gazeteciye Kurum, su sekilde cevap verdi:

“Biz mal varligimizi düzenli olarak bildiriyoruz. Mal varligimiz resmi olarak Meclis kayitlarinda vardir. Açiklamakta da hiçbir sikinti yok.”

“CHP’li yönetimin yaptigi gibi 650 bin konut yapmaya ne gerek var gibi bir söylem içerisinde olmayacagiz”

Kentsel dönüsümde kira yardimi ile ilgili soru üzerine ise Kurum, “Vatandasimiza kentsel dönüsümde hem 100 bin TL tasima ve kira yardimi verecegiz, hem de 100 bin kiralik konut yapacagimizi açiklamistik. Bir taraftan kentsel dönüsümü yapacagiz, bir taraftan da kentsel dönüsüme girmis vatandaslarimizin bu kiralik konutlarda ikametini saglayacagiz. Bu konutlar uygun kiralarlar vatandasimiz tarafindan kiralanacak ve hiçbir sekilde satilmayacak. Istanbul genelinde yapacagimiz bu kiralik konutlarla birlikte kira fiyatlarinin düsmesini de saglayacagiz. Vatandaslarimiza verecegimiz kira destegiyle bu soruna iliskin de önemli bir iradeyi ortaya koymus olacagiz. Kentsel dönüsüm bizim olmazsa olmazimiz. CHP’li yönetimin yaptigi gibi 650 bin konut yapmaya ne gerek var gibi bir söylem içerisinde olmayacagiz. Istanbul depremi bir gerçek, bunu bilim insanlari söylüyor. Mevcut yönetimin danisman olarak tuttugu ve bilgisine inandiklari hocalar da bunu söylüyor” ifadelerini kullandi.

Programda ilgiyle karsilanan Kurum, programa katilan kadinlarla hatira fotografi çektirdi. Program çikisi gazetecilerin sorularini yanitlayan eksi Basbakan Tansu Çiller ise, “Ilk kadin kredilerini veren birisi olarak bu beni heyecanlandirdi. Bu alanda belediyecilikle birlestirilerek bir demokratik atilim haline de getirilebilir. Istanbul için çok sey yapilacaktir. Istanbul için hayirli olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA