Agri'da 'Paydos' Isimli Tiyatro Oyunu Büyük Ilgi Gördü

Agri Valiligi himayelerinde Il Milli Egitim Müdürlügünce yürütülen "Okuyan Sehir Agri" projesi çerçevesinde Agri Dagi Lisesi ögretmen ve ögrencilerinin hazirladigi "Paydos" isimli tiyatro oyunu, Halk Egitim Merkezi’nde sahnelendi.

Agri'da 'Paydos' Isimli Tiyatro Oyunu Büyük Ilgi Gördü
Tiyatro oyununu Il Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek ve esi Nurcan Güler Kökrek, Sube Müdürü Selahattin Bilgiç, okul yöneticileri, ögretmenler, ögrenciler ve velilerin yani sira çok sayida sanatsever izledi. Cevat Fehmi Baskut’un kaleme aldigi, Türk Dili ve Edebiyati Ögretmeni Erhan Faal’in sanat yönetmenligini yaptigi "Paydos" isimli tiyatro oyunu izleyicilerden büyük begeni topladi.

Oyunun sonunda konusan Il Milli Egitim Müdürü Kökrek, "Okuyan Sehir Agri projesi kapsaminda düzenlenen bu güzel tiyatro oyununu sahneleyen ögrencilerimizi ve emek veren ögretmenlerimizi kutluyorum. Sehrimizdeki kitap okuma oranini artirmayi hedefleyen bu proje ile tiyatro gibi etkinlikler ile ögrencilerimizin eglenceli bir sekilde keyif alarak ögrenmesi bizlere mutluluk veriyor" dedi.

Ayrica Milli Egitim Bakanliginin baslattigi "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsaminda düzenlenen ocak ayi yarismalarinda ilkokullar arasi "Dede Korkut Hikâyelerinden Hareketle Yeni Bir Hikaye Yazma" kategorisinde birinci olan Yavuz Selim Ilkokulu ögrencisi Hazal Cemre Elmas, ortakullar arasi "Dede Korkut Hikâyelerinden Hareketle Yeni Bir Hikaye Yazma" kategorisinde birinci olan Doga Koleji ögrencisi Mihrimah Ecrin Yildirim ve liseler arasi "Dîvânu Lügâti’t-Türk Okumalari Kapsaminda Deneme Yazma" kategorisinde birinci olan Patnos Sehit Polis Taha Yasin Biçer Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencisi Havva Demirkol, ödüllerini Kökrek’in elinden aldi. Ödül töreninin ardindan tiyatro oyununa katilanlar hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA