Imzalanan 'Ek Protokol' Ile Mezitli Belediyesinde Çalisma Süresi Haftalik 40 Saate Düstü

Mezitli Belediyesi ile DISK Genel Is Sendikasi arasinda ’Mutlu Mezitli Sirketi’ bünyesinde faaliyet gösteren çalisanlari kapsayan toplu is sözlesmesi ek protokolü imzalandi. Protokol ile isçilerin haftalik çalisma süresi 45 saatten 40 saate indirilirken çesitli maddi konularda da iyilestirmeye gidildi.

Imzalanan 'Ek Protokol' Ile Mezitli Belediyesinde Çalisma Süresi Haftalik 40 Saate Düstü
Mezitli Belediyesi ile DISK Genel Is Sendikasi arasinda gerçeklestirilen imza töreni belediyenin meclis salonunda gerçeklesti. 4 Temmuz tarihine kadar geçerli olan sözlesmede; ikramiye, bayram yardimi, yemek yardimi ve benzeri haklarda iyilestirilme saglandigi belirtildi.

"Isçilerimizin haklarini iyilestirmis olduk"

Yasanin belirledigi sartlar dogrultusunda en yüksek ücreti verdiklerini dile getiren Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan, “Bugün imzalayacagimiz sözlesmenin ‘Ek Protokol’ oldugunun altini çizmek istiyorum. Bu ek protokol ise hükümetin belirledigi yüzde 40 kotasinin en yüksek limitini sendika yöneticilerimiz ile birlikte belirledik. Belli zamanlarda personellerimize destek oluyoruz. Kiyafet yardimi yaptik. Ayrica yilbasinda hiç kimsenin haberi olmadan tüm personellerimizin hesabina bin TL ödeme yaptik. Yaptigimiz ek protokol ile de yilda 12 olan ikramiyeyi 36 yevmiyeye çikarttik. Günde 70 TL olan yemek parasini 200 TL’ye yükselttik. Sadece yemek parasini 3 bin 400 TL’ye yükseltmis olduk. Ramazan Bayrami ikramiyesini 400 TL’den 2 bin TL’ye çikarttik. Kurban Bayrami ikramiyesini de 600 TL’den 3 bin TL’ye çikartmis olduk. Ayrica isçilerimizin bazi haklarini da iyilestirmis olduk. Simdiden hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Ek protokolü degerlendiren DISK Genel Is İçel Sube Baskani Kemal Göksoy ise “Belirli dönemlerde toplu is sözlesmelerimiz oluyor. Bugüne kadar Mezitli Belediyemiz ile çok iyi toplu is sözlesmelere imza attik. 45 saat olan çalisma süresini 40 saate indirdik. Türkiye genelinde çok iyi sartlara sahip toplu is sözlesmesini Mezitli Belediyemiz ile imzaladik. Yeni bir ek protokol ile sözlesmemizi belediyemiz ile imzalama karari aldik. Ek protokol ile haklarimizda iyilestirme yapmis olacagiz. Belirledigimiz rakamlarda hükümetin koydugu bir sinir var. Belediyelerin gelirinin yüzde 40’ni personele harcayamazsin. Bu kotayi geçemiyoruz. Bunu çok iyi anlamak lazim. Simdiden imzaladigimiz bu protokolün isçilerimize hayirli olmasini diliyor, emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA