AK Parti IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Okul Bahçelerine Kapali Otoparklar Yapacagiz'

AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “Okul bahçelerinde kapali otoparklar yapacagiz. Bu otoparklar okuldaki veli ve ayni zamanda mahalledeki vatandaslarimizin ihtiyaçlarini giderecek. Üstü bir mahalle bahçesi, millet bahçesi gibi gençlerin, çocuklarin oynayacagi yesil alan olurken, altinda da kapali otopark olacak” dedi.

AK Parti IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Okul Bahçelerine Kapali Otoparklar Yapacagiz'
AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Bahçelievler’de düzenlenen Okul Aile Birlikleri Bulusmasi’na katildi.

Programda Kurum’a Bahçelievler Kaymakami Mehmet Boztepe, Bahçelievler Belediye Baskani Hakan Bahadir ve AK Parti Istanbul Il Kadin Kollari Baskani Saliha Demirer eslik etti. Programda Kurum’u Bahçelievler Ilçe Milli Egitim Müdürü Emin Çikrikçi, okul müdürleri, ögretmenler ve çok sayida davetli karsiladi. Program sonunda Baskan Bahadir, Kurum’a Istanbul’un temsili anahtarini verirken, Ilçe Milli Egitim Müdürü Çikrikçi ise çiçek hediye etti.

“Ögretmenlerimize, ögrencilerimize daha yasanabilir bir Istanbul için kollarimizi sivadik”

Programda konusan AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “Biliyoruz ki hiçbir yolculuk ilim yolculugu kadar degerli degildir. Hiçbir çaba cehaletle mücadele kadar çetin degildir. Insanin ögrenme çabasi da, cehaletle savasi da ömür boyu sürer. Süphesiz bu kosuda bayragi tasiyan sizlersiniz. Sizler, hem ömür boyu ögrenme yolculugunuzu sürdürürken hem de ögretmek gibi son derece kutsal bir görevi yaparak, nesiller yetistiriyorsunuz. Egitim ve ögretimdeki bu çabanizda sizlerin hayatini kolaylastiralim istiyoruz. Böylesine kutsal bir görev yaparken ögretmenlerimiz, sehrin sorunlariyla, sikintilariyla bogusmasin istiyoruz. Ne yazik ki bugün Istanbul’u gündemine almayan mevcut IBB yönetiminin sorumsuzlugu ve ihmalkârligi yüzünden ögretmenlerimiz, ögrencilerimiz okullarina giderken birçok sorunla karsi karsiyalar. Trafikte saatlerce çile çekiyorlar. Ögretmenlerimize, ögrencilerimize daha yasanabilir bir Istanbul için kollarimizi sivadik. Insallah Istanbul artik zorlugun degil kolayligin, ögretmenlerimizin, evlatlarimizin zorluk çektigi bir sehir degil, huzur ve güven içerisinde yasadigi bir sehir olsun istiyoruz. Elimiz hep 3 milyondan fazla ögrencimizin üzerinde, 1 milyondan fazla ögretmenimizin elinde olacak. Hiçbir ögrencimizin ihtiyaci kalmayacak. Ögretmenlerimiz trafikte büyük bir eziyetle okullarina gitmeyecek. Çok daha konforlu bir sehirde, dertsiz, endisesiz bir Istanbul’da evlatlarimizi, yavrularimizi yetistirecek. Istanbul’da ögretmen olmak, ögrenci olmak bir ayricalik olsun istiyoruz. Okula giden ögrenci kendini degerli ve kiymetli hissetmeli. Okul aile birlikleriyle birlikte is birligi içerisinde bu çalismalari yürütecegiz” dedi.



“Tüm okullarimizi ‘Dirençli Istanbul’ hedefimizle depremlere ve afetlere hazir hale getirecegiz”

Istanbul’un deprem gerçeginin oldugunu vurgulayan Kurum, “Deprem oldugunda okul aile birligi üyelerimizle birlikte deprem bölgesine kostunuz. Asrin felaketinde 11 ilimizdeki 14 milyon vatandasimiza yardim elinizi uzattiniz. Zor zamanlarda bir olmayi, birbirine destek olmayi, tek yürek olmayi bilen bir milletiz. Daha iyi daha verimli egitim sartlariyla hem ailelerimizin hem de gençlerimizin umudu olmaya devam edecegiz. Okullarimizin fiziki sartlarini eskisinden daha iyi hale getirmek istiyoruz. Göreve gelir gelmez Millî Egitim Bakanligi’mizla birlikte tüm okullarimizi ‘Dirençli Istanbul’ hedefimizle depremlere ve afetlere hazir hale getirecegiz. Istanbul’un bir deprem gerçegi var. Baska ocaklara ates düsmesin, baska annelerimiz, babalarimiz üzülmesin ve aglamasin istiyoruz. ‘Dirençli Istanbul’ anlayisiyla bu sehirde ne kadar riskli yapi varsa bu riskli yapilarin dönüsümü adina gereken her türlü iradeyi sonuna kadar koyacagiz. Bu konuda çalistaydan öteye geçerek, artik sahada icraat yaparak, bu icraatlari gerçeklestirmek üzere Istanbul Büyüksehir Belediyesi tüm birimleriyle çalisacak. Su anki mevcut yönetimin çalistaydan öteye giden bir vadi yok. Milletimizin deprem riskini ortadan kaldirmaya yönelik herhangi bir irade ortaya koyulmamis. Biz 650 bin konutun dönüsümünü gerçeklestirelim istiyoruz” seklinde konustu.



“Göreve gelir gelmez IBB bütçesinin en büyük payini deprem dönüsümüne harcayacagim”

Göreve gelince yapacagi projeleri anlatan Kurum, “Bedeli ne olursa olsun göreve gelir gelmez IBB bütçesinin en büyük payini deprem dönüsümüne harcayacagim. Diger önemli isimiz ömrümüzden 3 buçuk yili çalan trafik çilesini çözmek olacak. Trafik sorununu çözmek için de Istanbul’un metro gitmeye tek bir ilçesi kalmayacak anlayisiyla metro hattini 5 yilda iki katina çikaracagiz. Yeni yapacagimiz tünel, karayolu, metrobüs hattinin Silivri’ye kadar uzatilmasi projesiyle ulasim süresini 64 dakikadan 39 dakikaya düsürecegiz. Dünyada oldugu gibi insanlarin nereye ne zaman gidecegini net bir sekilde bildigi bir ulasim sistemini de hayata geçirecegiz. 7 gün 24 saat hizmet veren kreslerde çocugunuzu Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ne emanet edip isinizi yapacaksiniz. Sizlerin de gözü arkada kalmayacak. Ilkögretimdeki tüm ögrencilerimize ulasimi ücretsiz hale getirecegiz. Egitim ögretim alan gençlerimiz, ailelerimiz burada okumanin degerli oldugunu hissedecek. Onlar ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayal ettigi muasir medeniyetler seviyesine getirecekler. Ilk isini kuracak kadinlarimiza ve gençlerimize verecegimiz sermaye destegi gibi sürdürülebilir bir kalici destegi vermis olacagiz. Bugün bir adim atarken 5-10 sene sonrasini düsünerek projeleri yapmak istiyoruz. Okullarimizin temizlik, güvenlik hizmetlerini ve oradaki çocuklarimizin yemek ihtiyaçlarina iliskin taleplerini Istanbul Büyüksehir Belediyesi olarak biz karsilayacagiz” ifadelerine yer verdi.

“Okul bahçelerine kapali otoparklar yapacagiz”

Okullarla çok farkli is birlikleri olacagini da ifade eden Kurum, “Okullarimizda çok farkli isbirliklerimiz olacak. Okullarimiz, okul müdürlerimiz, okul aile birligi baskanlarimiz Büyüksehir Belediyesi’ni her zaman yani basinda hissedecek. Okullarimizin hem okul ihtiyacini hem de ögretmenlerimizin, velilerimizin ihtiyaçlarini giderecek kapali otoparklari da okul bahçelerine yapacagimiz protokolle birlikte kazandiracagiz. Okul bahçelerine kapali otoparklar yapacagiz. Bu otoparklar okuldaki veli ve ayni zamanda mahalledeki vatandaslarimizin ihtiyaçlarini giderecek. Üstü bir mahalle bahçesi, millet bahçesi gibi gençlerin, çocuklarin oynayacagi yesil alan olurken, altinda da kapali otopark olacak. Gerek deprem esnasinda siginma alani, gerek oradaki trafik sorununu, otopark sorununu çözecek adimlari hep birlikte atacagiz” dedi.

Kaynak: İHA