Mudanya'da CHP'nin Listeyi Geç Vermesi Ortaligi Karistirdi

Bursa’nin Mudanya ilçesinde CHP’nin meclis üyesi listelerini islak imzali degil de, flash bellek ile geç teslim ettigi iddia edildi. AK Parti Mudanya Ilçe Baskani Osman Seker, "Il seçim kurulunun verilen listenin kanuna aykiri oldugunu tespit edip, verilen listeyi kabul etmemesini bekliyoruz" dedi.

Mudanya'da CHP'nin Listeyi Geç Vermesi Ortaligi Karistirdi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mudanya Ilçe Baskanligi’nin ilçe meclis üyesi listelerini islak imzali degil de, flash bellek ile teslim ettigi iddiasi ortaligi karistirdi. YSK’nin 2024/80 sayili kararina göre listeler islak imzali olmasi gerekirken, flash bellekle getirilen listeye itiraz ettiklerini ve sonucu beklediklerini belirten AK Parti Mudanya Ilçe Baskani Osman Seker, “Seçimlerin temel hükümleri kanununa göre siyasi partiler belediye baskan adayi ve meclis üyesi listelerini 20 Subat 2024 saat 17.00’ye kadar yazili üç nüsha ve dijital ortamda ilçe seçim kurullarina teslim etmeleri gerekiyor. CHP, 16.57 siralarinda ilçe seçim kuruluna sadece dijital ortamda gelmistir. Ellerinde herhangi bir üç nüsha ve islak imzali evrak getirmemistir. Bizim partimizin ilçe seçim kurulunda görevli avukat arkadasimiz, durumu tespit edip itirazda bulunmustur. Bu tespitimize Zafer Partisi ve IYI Parti de sahit olmustur. Ilçe seçim kurulu durumu degerlendirerek, bir tespit yaparak, il seçim kuruluna göndermistir. Il seçim kurulu bir karar verecektir” dedi.

Kanunun verdigi hakkin uygulanmasi gerektigini belirten Seker, “Il seçim kurulu, CHP’nin bu basvurusunun kanuna uygun olmadigini tespit ettigini açiklamalidir. CHP meclis üyesi aday listesini kabul etmemesi gerekiyor. Bizim beklentimiz budur” diye konustu.

Kaynak: İHA