Gazze'de Kalan Nisanlisi Için Yardim Istedi

Geçtigimiz yil Eskisehir Osmangazi Üniversitede tanisarak temmuz ayinda nisanlandigi Gazzeli Haya Hamouda’nin ve ailesinin hayatindan endise eden Manisali genç adam, nisanlisinin ve ailesinin Türkiye’ye getirilmesi için yetkililerden yardim istedi.

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi’nde okurken tanisarak arkadas olan Manisa’nin Alasehir ilçesinde yasayan Mertcan Gökay (27) ile Filistinli Haya Hamouda (24) kurduklari gönül birlikteligi sonrasi her iki ailenin de katilimiyla 1 Temmuz 2023 tarihinde Eskisehir’de düzenlenen nisan merasimi ile evlilik yolunda ilk adimi atti. Genç çift evlilik tarihi olarak da 16 Ocak 2024 tarihini belirlerken nisanin hemen ardindan Mertcan Gökay askere, Haya Hamouda ise dügün hazirliklari için memleketi Filistin’in Gazze bölgesine gitti. Genç çift bir yandan dügün hazirliklarina baslarken, Israil’in Gazze’ye baslattigi bombardiman ile bütün hayalleri altüst oldu. Bombalanan Gazze’de evlerini ve arabalarini kaybeden genç kiz, annesi ile yasam savasi verirken, nisanlisi Mertcan ise çaresizlik içinde nisanlisi ve ailesinin Türkiye’ye getirilmesi için yardim istedi.

Tüm iletisimleri kesildi

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi’nde ögrencilik yillarimizda tanistigimiz Haya Hamouda ile birlikte arkadaslik edinip, okullarimiz bittiginde nisan merasimi yapmistik. Eskisehir’de yapilan nisan merasimimizde her ikimizin de aileleriyle beraberdik. Nisandan sonra ben askere gittim. Nisanlim da vatandasi oldugu memleketi Filistin’e gitti. Memleketine döndükten sonra, savas meydana geldi. Bu savasta evleri, arabalari, bütün hayatlarini savas almis durumda. Su an kalacak yerleri evleri, arabalari bombalandi. Savasin baslamasindan bu yana iletisimi parça parça kurabiliyoruz. Saglikli degil, dört ay geçti. Biz de birbirimize ulasamadigimiz için çok yorulduk. Nisanlimin Türkiye’ye gelebilmesi için basvurdugumuz resmi kurumlardan olumlu bir cevap alamadik. Nisanlim Haya Hamouda su anda, Gazze’de ne durumda oldugunu bilmiyoruz. Iletisim kuramiyoruz. Tek istegim, devlet büyüklerimizin onu Misir’a, Türkiye’ye veya Gazze’nin disindaki herhangi bir yere çikarabilmesini istiyorum. Misir’in Refah Kapisi’ndan çikis listesinde isimlerinin olmasini istiyorum" dedi.



"Savas bütün planlarimizi altüst etti"

Savas basladiginda nisanlisinin babasinin da yurtdisinda oldugu için nisanlisi ve annesinin yalniz kaldiklarini anlatan Gökay, "Nisanlimin babasi turizm isiyle ugrasiyor, oda savas öncesi Filistin disina çikmisti. Oda su an Filistin’e geri dönemiyor, dolayisi ile nisanlim ve annesi Gazze’de tek baslarina kaldilar. Elektrik yok, su yok yemek yok, onlari o sefil hayattan kurtarip Türkiye’ye getirmek istiyorum. Nisandan sonra bizim hedefimiz 16 Ocak 2024 günü Türkiye’de dügün yapacaktik, daha sonra Türkiye yerlesip Türkiye’de yasayacaktik. Ancak bu savas bizim bütün planlarimizi alt üst etti. Nisanlim geldiginde bir an önce dügün yapip normal hayatimiza dönmek istiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA