Amasra'yi Karistiran Ihbar Mektubunu Yazan Tespit Edildi

Bartin’in Amasra ilçesinde savciliga posta yolu ile gönderilen ve Amasra Belediyesi’nin mazot yolsuzlugu yaptigi ileri sürülen isimsiz mektubu yazanin kimligi tespit edildi.

Amasra'yi Karistiran Ihbar Mektubunu Yazan Tespit Edildi
Bartin’in Amasra ilçesinde savciliga 23 Ocak tarihinde belediyeye ait itfaiye müdürlügü ve garaj amirligi içerisinde bulunan benzin deposundan sivil araçlara mazot verilmek suretiyle yolsuzluk yapildigi iddiasiyla isimsiz ihbar mektubu ulasmis, mektubun zarfinda yer alan isim ve adres ise yapilan incelemelerde sahte çikmisti. Ihbar mektubunda, "11.01.2024 Persembe günü saat 11.25’te Amasra Belediyesine ait garaj amirligi ve itfaiye amirliginin ortak kullandigi garaj alaninda özel sahislarin araçlarina mazot doldurdugunu gördüm. Belediye imkânlarinin sahsi menfaatler için kullanildigini, devletin halk için yapmasi gereken yatirimlarin ve milletin vergilerinin bu sekilde çalindigina sahit oldum. Buradan alinan mazotlar resmi araçlara konuldu diye kayitlar tutuldugunu, ayrica daha öncesinde de belediyenin anlasmali benzin istasyonundan sivil sahislarin yakit doldurdugunu da gördüm. Bu olayin rutin olarak geçmiste de yapildigi tarafima anlatildi. Resmi evrak olan defter kayitlari ile güvenlik kamera kayitlari incelendiginde durumun daha da net anlasilacagi kanaatindeyim" ifadeleri yer almisti.

Olayla ilgili ortaya çikan güvenlik kameralarinda ise Amasra Belediyesi’nin anlasmali avukati Berkay Dal, belediyeye ait itfaiye müdürlügü ve garaj amirligi içerisinde bulunan benzin deposundan aracina yakit alirken görüntüleri yer almisti. Avukat Berkay Dal, Ihlas Haber Ajansi’na yaptigi açiklamada Amasra Belediyesi’nin taraf oldugu ve hem Zonguldak hem de Bartin’da birer gün arayla görülen durusmalara katildigini ve davalara gitmek amaciyla 20 litre akaryakit aldigini söyleyerek, kendisini savunmustu. Dal, kendisinin durusmalar için görev yazisi ve durusma tutanaklarinin da bulundugunu ifade ederek, kamu menfaatine yapilan is nedeniyle yakit aldigini kaydetmisti.

Amasra Belediye Baskani Recai Çakir ise mazot yolsuzlugu iddiasi ile ilgili tüm kayit ve verileri savcilikla paylastiklarini belirterek, seçim öncesinde bir komplonun içerisine çekilmek istendigini iddia etmisti. Baskan Çakir, iddia edildigi gibi bir yolsuzluk varsa ortaya çikarilmasi, yoksa da isimsiz mektup, sahte adres ve dogru olmayan beyanlarda bulunanlarin tespit edilmesi için suç duyurusunda bulunduklarini ifade etmisti.

Mektubu yazan bulundu

Gelismelerin ardindan Amasra Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan detayli bir inceleme baslatildi. Amasra Ilçe Emniyet Müdürlügü ile organize yürütülen çalismalar sonucunda mektubu yazan kisinin kimligi tespit edildi. Amasra Belediyesi tarafindan yapilan açiklamada, mektubu yazan kisinin ilçedeki bir insaat firmasinda çalisan S.G. oldugu belirtildi. Açiklamada, "Birtakim kisi veya kisilerce gündeme getirilen belediyemiz personeline kamu hizmeti için yakit verilmesi konusunda halkimizi yaniltmaya ve belediyemizi karalamaya yönelik yalan ve iftira sürecinin takipçisi oluyor, seffaf belediyecilik ilkesi geregi bu konuyla alakali son gelismeleri sizinle paylasiyoruz. Konuya dair Amasra Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturma kapsaminda belediyemize yönelik iftira içeren ithamlarla dolu sahte mektubu düzenleyen, Amasra’da bir insaat firmasinin ofisinde çalisan S.G. isimli sahis tespit edilerek yakalanmistir. Bu organize kötülügün diger faillerinin de bir an önce yakalanarak yargi önünde hesap vermeleri en büyük temennimizdir. Bahse konu karalama kampanyasi ve arkasindaki kirli ellerin tespit edilerek yargi önüne çikarilmasi için Belediye Baskanligimizca gerekli tüm hukuki süreç titizlikle takip edilecektir. Konunun üzerine sürat ve kararlilikla giden Amasra Ilçe Emniyet Müdürlügü ile Amasra Cumhuriyet Bassavciligi’na tesekkür ediyoruz. Amasra Belediye Baskanligi olarak bagimsiz Türk yargisina güveniyor, çamur at izi kalsin siyasetiyle en güçlü sekilde mücadele edecegimizi bildiriyoruz" denildi.
Kaynak: İHA