TCMB Baskani Erkan Görevinden Affini Istedi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasi (TCMB) Baskani Hafize Gaye Erkan, “Sayin Cumhurbaskanimizdan ilk günden beri serefle yürüttügüm görevimden affimi talep etmis bulunuyorum” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasi (TCMB) Baskani Hafize Gaye Erkan, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, 8 Haziran 2023 tarihinden bu yana Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi Baskanligi görevini sürdürdügünü belirterek, “Her bir karis topragi için bedel ödenmis bu topraklarda dogmus, büyümüs, egitim görmüs bir vatan evladi olarak, bu kutsal görev sahsima tevdi edildiginde kisisel kosullarimi hiç önemsemeden ülkeme geldim ve görevimin basina geçtim. O dönemde de daha yasini doldurmamis bir evladin annesi olarak böyle yogun bir görevi sürdürmenin zorluklarinin elbette farkindaydim. Devletimize ve milletimize hizmet edebilmek adina bugüne kadar yorulmadan gece gündüz görevimin basinda yer aldim. Gelinen noktada ekonomi programimiz meyvelerini vermeye baslamistir. Rezervlerimizdeki artis, ekonomik veriler ile enflasyonun ana egilimine dair göstergeler bu basarinin kanitidir” dedi.

“Tüm bu olumlu gelismelere karsin kamuoyunun malumu oldugu üzere son dönemde sahsima yönelik büyük bir itibar suikasti kampanyasi düzenlenmistir” ifadelerini kullanan Erkan, sunlari kaydetti:

“Bu süreçten ailem ve dahasi henüz bir buçuk yasina bile girmemis günahsiz evladimin daha fazla etkilenmemesi için, Sayin Cumhurbaskanimizdan ilk günden beri serefle yürüttügüm görevimden affimi talep etmis bulunuyorum.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi’nin ilk kadin baskani olma gururunu yasamama vesile olan Sayin Hazine ve Maliye Bakanimiza ve yaklasik 9 aydir bu görevi beraber sürdürdügüm, gece gündüz demeden her biri büyük bir özveriyle çalisan mesai arkadaslarima tesekkürü bir borç biliyorum.

Hasseten Amerika’da özel sektörde geçen 22 yillik yöneticilik ve bankacilik tecrübemden sonra, evladima da birakacagim en büyük miras olan ülkeme ve milletime hizmet etme imkanini bana sunan ve görev sürem boyunca desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayin Cumhurbaskanimiza sükran ve minnetlerimi arz ediyorum.”
Kaynak: İHA