Sultangazi'de Kuyumcuyu Soymaya Çalisan Acemi Çifti Komsu Esnaf Engelledi Açiklamasi O Anlar Kamerada

Sultangazi’de bir kuyumcuyu gözlerine kestiren çift soygun için içeriye girdi. Sergiledikleri hareketlerle acemi olduklarini gösteren hirsizlari komsu esnaf yakaladi. Polis ekiplerine teslim edilen hirsizlarin sergiledikleri soygun girisimi ve yakalandiklari anlar ise is yerinin güvenlik kamerasina yansidi.

Sultangazi'de Kuyumcuyu Soymaya Çalisan Acemi Çifti Komsu Esnaf Engelledi Açiklamasi O Anlar Kamerada
Olay, sabah saatlerinde Sultangazi Esentepe Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Enes E.(26), ve sevgilisi Öznur H.(22), daha önceden gözlerine kestirdikleri kuyumcudan içeriye girdi. Elindeki silahi is yeri çalisanina dogru tutarak korkutmaya çalisti. Daha sonra sevgilisi elindeki poset ile camdan karsi tarafa atladi. Bunun üzerine is yeri çalisani Habib Ridvan Cömert bagirarak komsu esnaftan yardim istedi. Sesler üzerine dükkana gelen komsu esnaf hirsizlik için kuyumcuya gelen çifti etkisiz hale getirdi. Is yeri çalisani daha sonra bu durumu polis ekiplerine haber verdi. Ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çifti gözaltina alarak emniyete götürdü.

Sabah erken saatlerinde meydana gelen hirsizlik girisiminde sevgili olduklari ögrenilen Enes E., ve Öznur H.’nin hirsizlik girisimi ise is yerinin güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde çift içeriye girdikten sonra Enes E.’nin çalisana silah dogrulttugu görülüyor. Daha sonra komsu esnafin kosarak yardima geldigi ve çifti yakaladiklari görülüyor.

Is yeri sahibinin oglu Habib Ridvan Cömert, “ Ben vitrini dizerken bir kadin bir erkek elinde silah ile içeriye girdiler. Sakin olun diye bagiriyordu bende insanlara sesimi duyurmak için çiglik atiyordum. Sonra kadin, camin üzerine atlayip arka tarafa benim oldugum kisma geçti. Silahli olan erkek soyguncu da kadinla göz temasi kurunca bende yavas yavas yaklasip bende onun silahinin üzerine atlamaya çalistim. Elinden silahini alip silahi ona dogrultmaya çalistim. Belki o esnada birileri gelir bir sekilde müdahale eder. Sonra amcam kostu geldi. Adamla biz burada bogustuk. Diger esnaf o arada geldi kizi tuttu. Esnaf toplaninca ikisini de yakaladik” dedi.

Is yeri sahibi Muzaffer Cömert, “Ben sabah dükkani açtim. Esim ve kizimla doktora giderken daha yari yoldayken komsum aradi. O arayinca ben bir sey oldu diye kuskulandim. 2 tane maskeli soyguncu dükkana girmeye çalisti biz yakaladik dedi.

Ben hemen dörtlüleri yaktim. Alelacele nasil geldim bilmiyorum. Geldigimde artik is isten geçmisti. Çocuklar müdahale etmisti. Çok sükür, Allah komsularimizdan razi olsun” seklinde konustu.

Polis, olayla ilgili inceleme baslatti.
Kaynak: İHA