Cumhur Ittifaki'nin Konya Ilçe Belediye Baskan Adaylari Tanitildi

Cumhur Ittifaki’nin Konya’daki ilçe belediye baskan adaylari, AK Parti Genel Baskan Vekili Mustafa Elitas’in katilimiyla gerçeklestirilen aday tanitim toplantisinda açiklandi. Programda konusan Mustafa Elitas, “Sandiklari patlatacagimiza inaniyorum” dedi.

Cumhur Ittifaki'nin Konya Ilçe Belediye Baskan Adaylari Tanitildi
Cumhur Ittifaki’nin belediye baskan adaylari tanitim toplantisi Selçuklu Kongre Merkezinde gerçeklestirildi.

Aday tanitim toplantisinda konusan AK Parti Genel Baskanvekili Mustafa Elitas, her seçimde oldugu gibi 31 Mart 2024’te yapilacak yerel seçimlerde de yollarina istikrarla devam edeceklerini ve zafer kazanacaklarini söyledi.



“Sandiklari patlatacagimiza inaniyorum”

Genel Baskanvekili Mustafa Elitas, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan 1994 yili 27 Mart seçimlerinde Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani oldu. Borç batagi içerisindeki, çöp yiginlari içerisindeki susuzluktan kivranan Istanbul’un dertlerine derman oldu. Ve onun liderliginden, onun önderliginden, Türkiye’ye belediyecilik nasil olurmus göstermeye basladik. Bugün eger Türkiye yüzyilinda 21. yüzyilda Türkiye artik bütün illeriyle yesil bir hale döndüyse, yasanilacak sehirler haline gelerek önemli bir gelisme kaydetti ise bunlar liderimiz Recep Tayyip Erdogan’in 1994 yilinda baslattigi belediyecilik hamlesinin tüm Türkiye’ye yayilmasindan baslamistir. Sizin evladiniz sizin içinizden yetisen kardesimiz nasil ki 6 Subat depreminde 2-3 ay süreyle günde 2 saat uykuyla belki uykusuz, o bölge insanina hizmet etmek için gayret gösterdiyse, Konya Büyüksehir Belediye Baskanimiz sorumlu oldugu Hatay’da da o insanlarin yaralarini sarmak için büyük bir gayret gösterdi. O insanlarin huzuru, psikolojik durumlarinin iyilestirilmesi için insanüstü bir gayretle çalistilar. Kendilerine buradan tesekkür ediyorum. 31 Mart seçimlerinde belediye baskanimiz ve Cumhur Ittifaki’nin birlikte hareketiyle sandiklari patlatacagimiza inaniyorum, ümit ediyorum” dedi.

Mustafa Elitas, adaylarin tespitini yaparken çok gayret ettiklerini belirterek, "Cumhur Ittifaki olarak 14 Mayis, 28 Mayis tarihinde yüzde 73 oy almisiz. 31 ilçenin tamaminin ve Büyüksehir Belediye Baskanimiz Ugur Ibrahim Altay’in oylarinin ümit ediyorum, inaniyorum su coskuyu görerek ve kalabaligi görerek söylüyorum ki yüzde 70’ten fazla bir oy ile Konya sandiklarindan çikacagina inaniyorum" seklinde konustu.



"El ele, omuz omuza, Cumhur Ittifaki’nin 31 ilçede yeni rekorlari kirmak için büyük bir heyecani yasiyoruz"

AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, “Bu kutlu yürüyüs günübirlik yürüyüs degil. Birilerine mevki verilen yarislar asla degil. Inandigimiz degerler etrafinda bizi gelecege tasiyacak, sehrin insaninin hayatini kolaylastiracak, devraldigimiz degerleri gelecek nesillere tasiyacak çalismalari ortaya koyan, bu ise gönül verenlerin yarisa girip nasip kimdeyse de aday olarak bu çalismalarda yer alacak. Seçim döneminde de tüm teskilat kademeleri olarak hep birlikte, el ele, omuz omuza, Cumhur Ittifaki’nin 31 ilçenin tamaminda oldugu gibi büyüksehirde de yeni rekorlari kirmak için büyük bir heyecani yasiyoruz. Bugün bu salonda da bunu görüyoruz. Allah hepinizden razi olsun” ifadelerini kullandi.

"Beraber oldugumuz sürece üstesinden gelemeyecegimiz bir sey yok"

Yerel seçimlere güçlü bir sekilde hazirlandiklarini ifade eden Konya Büyüksehir Belediye Baskani ve Baskan Adayi Ugur Ibrahim Altay ise, “Hep birlikte yeni bir baslangiç yapacagiz. Belediyecilik her zaman Hazreti Mevlana’nin söyledigi gibi ‘dün dünde kaldi can cagizim, yeni seyler söylemek lazim’ sloganiyla biz de insallah 31 ilçemizin tamaminda hizmetler yürütecegiz. Bizim 31 ilçede tek bir hedefimiz var. Cumhur Ittifaki olarak 31 ilçenin tamaminda ipi gögüslemek, belediye baskan adaylarimizi insallah 1 Nisan sabahi görevlerinin basina görmektir. Bir ve beraber oldugumuz sürece üstesinden gelemeyecegimiz bir sey yok. Insallah yola çiktigimiz arkadaslarimizla bu kadim sehre, Selçuklu’nun Dar’ül Mülküne hizmet etmeye devam edecegiz” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Cumhur Ittifaki’nin Konya adaylari ilçe ilçe sahneye çagrilarak tanitildi. Cumhur Ittifaki’nin Konya’daki belediye baskan adaylari söyle:

"Konya Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Ugur Ibrahim Altay, Karatay Belediye Baskan Adayi Hasan Kilca, Selçuklu Belediye Baskan Adayi Ahmet Pekyatirmaci, Meram Belediye Baskan Adayi Mustafa Kavus, Ahirli Belediye Baskan Adayi Isa Akgül, Akören Belediye Baskan Adayi Ismail Aslan, Aksehir Belediye Baskan Adayi Yusuf Kahraman, Altinekin Belediye Baskan Adayi Agah Yilmaz, Beysehir Belediye Baskan Adayi Adil Bayindir, Bozkir Belediye Baskan Adayi Sadettin Saygi, Cihanbeyli Belediye Baskan Adayi Mehmet Kale, Çeltik Belediye Baskan Adayi Ali Mese, Çumra Belediye Baskan Adayi Fatih Demirci, Derbent Belediye Baskan Adayi Hüseyin Ayten, Derebucak Belediye Baskan Adayi Ahmet Kisa, Doganhisar Belediye Baskan Adayi Savas Özdemir, Emirgazi Belediye Baskan Adayi Nurisen Koçak, Eregli Belediye Baskan Adayi Hüseyin Oprukçu, Güneysinir Belediye Baskan Adayi Ahmet Demir, Hadim Belediye Baskan Adayi Mehmet Çetiner, Halkapinar Belediye Baskan Adayi Mehmet Bakkal, Hüyük Belediye Baskan Adayi Mehmet Çigdem, Ilgin Belediye Baskan Adayi Ömer Apil, Kadinhani Belediye Baskan Adayi Irfan Karaca, Karapinar Belediye Baskan Adayi Ibrahim Önal, Kulu Belediye Baskan Adayi Abdürrahim Sertdemir, Sarayönü Belediye Baskan Adayi Nafiz Solak, Seydisehir Belediye Baskan Adayi Abdulmuttalip Demirel, Taskent Belediye Baskan Adayi Mehmet Acar, Tuzlukçu Belediye Baskan Adayi Nevzat Kolas, Yalihüyük Belediye Baskan Adayi Hasan Koçer, Yunak Belediye Baskan Adayi Subhan Günaltay."

Aday tanitim toplantisina AK Parti Genel Baskanvekili Mustafa Elitas, AK Parti ve MHP Konya milletvekilleri, teskilat baskan ve mensuplari katildi.

Kaynak: İHA