Biden, Ürdün'de Ölen 3 ABD Askeri Için Düzenlenen Törene Katildi

ABD Baskani Joe Biden, Ürdün’deki dron saldirisinda hayatini kaybeden 3 ABD askerinin cenazelerinin ülkeye getirilmesinin ardindan Delaware eyaletindeki hava kuvvetleri üssünde düzenlenen askeri törene katildi.

Biden, Ürdün'de Ölen 3 ABD Askeri Için Düzenlenen Törene Katildi
Ürdün’de Suriye sinirina yakin bir bölgede bulunan üsse düzenlenen dron saldirisinda ölen 3 ABD askerinin cenazeleri ülkelerine getirildi.

Delaware eyaletindeki Dover Hava Kuvvetleri Üssü’ne getirilen cenazeler için düzenlenen törende ABD Baskani Joe Biden da hazir bulundu. ABD Hava Kuvvetleri tarafindan “cenazelerin onurlu nakli” olarak adlandirilan törende, Biden ve esi Jill Biden önce uçagin kargo bölümündeki bayraga sarili tabutlarin önüne gelerek saygi durusunda bulundu. Uzun, siyah bir palto giyen ve üzgün oldugu görülen Biden, askerlerin cenazelerinin uçaktan çikartilarak araca koyulmasi sirasinda ise elini kalbine götürdü. Cenazeleri tasiyan aracin üsten ayrilmasinin ardindan tören sona erdi.

Törende Biden’a ayrica Savunma Bakani Lloyd Austin ile Genelkurmay Baskani Hava Kuvvetleri Generali Charles Q. Brown da eslik etti.
Kaynak: İHA