'Anadolu Afetler Tarihi Ve 6 Subat Depremleri' Dijital Sergisi Açildi

Tarih boyunca Anadolu’da yasanan afetlerin yapay zeka destekli görsellerden yararlanilarak olusturulan, “Anadolu Afetler Tarihi ve 6 Subat Depremleri” adli dijital serginin açilisi Ankara Cer Modern’de gerçeklestirildi.

'Anadolu Afetler Tarihi Ve 6 Subat Depremleri' Dijital Sergisi Açildi
Eski çaglardan günümüze yasanan depremler, seller, yanginlar, çekirge istilalari, salginlar ve kitliklari konu alan “Anadolu Afetler Tarihi ve 6 Subat Depremleri” dijital sergisi Ankara Cer Modern’de açildi. Sergide ziyaretçilere geçmisten günümüze afetlerin sosyal ve kültürel etkilerini, farkli bir perspektifle anlamalarini, afet farkindaligini arttirmayi ve afetlerle birlikte yasamayi ögretme amacini tasiyor.

Serginin açilisina katilan Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Gökhan Yazgi, yaptigi konusmada, Anadolu’nun savaslar ve afetler cografyasi oldugunu söyledi.

Anadolu insaninin ise afetlerin üstesinden gelmeyi bilen özel insanlar oldugunu belirten Yazgi, “Yapay zekayla geçmiste Anadolu’muzda yasanan tüm afetlerimizi göz önüne koyacaklar. Afetler sadece depremle sinirli degil. Bu sergide kitlik, kuraklik, yangin, sel ve salgin basliklarini da göreceksiniz. Bizim tüm bu afetlere hazirlikli olmamiz gerekiyor” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan serginin açilis kurdelesi kesildi ve misafirlere sergi tanitildi. Sergi 3-4 Subat tarihlerinde ücretsiz bir sekilde gösterimde olacak.
Kaynak: İHA