YSK Baskani Yener Ve Kurul Üyeleri Deprem Bölgesi Malatya'da Incelemelerde Bulundu

Deprem bölgesindeki illeri yerel seçimler öncesi kurul üyeleri ile birlikte ziyaret eden Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Baskani Ahmet Yener, “Malatya’nin seçimlere hazir oldugunu gördük” dedi.

YSK üyeleri Orhan Usta ve Battal Ögüt ile birlikte deprem bölgesinde incelemelere baslayan YSK Baskani Ahmet Yener’in ilk duragi Malatya oldu. Kentte ilk olarak Cumhuriyet Bassavciligini ziyaret eden Yener ve kurul üyeleri daha sonda Malatya Valisi Ersin Yazici’yi makaminda ziyaret etti.

Çikista basin mensuplarina açiklamalarda bulunan YSK Baskani Yener, 31 Mart 2024 tarihinde gerçeklesecek olan yerel seçimlerle ilgili olarak 6 Subat depremlerinden etkilenen illerde incelemelerde bulduklarini söyledi.

Hafta içerisinde Adana, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaras ve Hatay’da da incelemelerde bulunacaklarini ifade eden Yener, takip eden haftalarda ise Sanliurfa, Adiyaman ve Diyarbakir’a gideceklerini söyledi.



Malatya’da yaptiklari incelemelerde Valilik, Bassavcilik, komisyon baskanligi ve Il Seçim Kurulu’nun es güdümlü olarak çalistigini gördüklerini belirten Yener, “Birlikte çalisarak 31 Mart 2024 tarihi için Malatya ilinin seçim hazirliklarinin büyük ölçüde tamam oldugunu görmek bizleri son derece memnun etmistir. Burada Valimize, Bassavciligimiza, komisyon baskanimiza ve il seçim kurulu baskanimiz ile degerli hakimlerimize ve personelimize tesekkür ediyoruz. Ayrica gelinen son durumu da sayin valim ile birlikte degerlendirdik kendileri konteyner ve diger hususlarda bizlere tüm imkanlarini seferber etmislerdir. Tekrar huzurlarinizda tesekkür ediyoruz. Biz de bu süre içerisinde yapmis oldugumuz gözlemlerden Malatya ilimizin yaralarini sarmak üzere oldugunu gördük. Seçim konusunda da tüm hazirliklarin yapildigini ve büyük ölçüde de Malatya ilimizin seçimlere hazir oldugunu gördük. Tekrar 6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde hayatini yitiren vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilarimiza da acil sifalar diliyoruz” seklinde konustu.

Seçmen listelerinin de artik kesinlestigini ifade eden Yener, “Konteynerlerin kurulacagi yerlerle ilgili olarak da il seçim kurulumuz gerekli çalismalari yapiyorlar. Mülki idare amirlerimiz ile koordine içerisindeler tüm hazirliklar tamamlanmistir” diye konustu.

Kaynak: İHA