Ukrayna'ya Iltica Eden Rus Pilot Ispanya'da Vurularak Öldürüldü

Ispanya basininda yer alan haberlerde, geçtigimiz yil kullandigi helikopterle Ukrayna’ya iltica eden Rus pilotun vurularak öldürüldügü belirtildi.

Ukrayna'ya Iltica Eden Rus Pilot Ispanya'da Vurularak Öldürüldü
Ukrayna’ya iltica eden Rus pilot, Ispanya’da vurularak öldürüldü. Ispanya basininda yer alan haberlerde, geçtigimiz sene agustos ayinda kullandigi Mi-8 tipi helikopterle Ukrayna’ya iltica eden Rus pilot Maxim Kuzminov’un vurularak öldürüldügü belirtildi. Kuzminov’un cesedinin 13 Subat’ta Ispanya’nin güneyindeki Alicante yakinlarindaki Villajoyosa kasabasinda bir garajda bulundugu aktarilan haberlerde, Kuzminov’un cesedinde çok sayida kursun yarasi oldugu ifade edildi. Kuzminov’un Ispanya’da Ukrayna pasaportuyla farkli bir isim altinda yasadigi belirtildi. Haberlerde polisin saldirinin düzenlendigi kasabanin yakinindaki baska bir kasabada yanmis halde bir araç buldugu ifade edilerek, 2 süphelinin arandigi açiklandi.

Ukrayna askeri istihbaratindan bir sözcü, basina Kuzminov’un Ispanya’da öldügünü dogruladi ancak ölüm nedenini belirtmedi.

Ispanyol polisi, Villajoyosa’da vurularak öldürülen bir kisinin cansiz bedenine ulasildigini dogrularken, cesedin kime ait oldugunu açiklamadi.

Rus asker tankiyla teslim olmustu

Rus askerlerinin silah birakmasi için Ukrayna hükümeti ile çesitli kuruluslar, Rus askerlerine iltica etmeleri halinde para ödülü ve vatandaslik verilecegini duyurmustu. Ukrayna’nin savunma sanayi firmalari çati yönetim kurulusu UKROBORONPROM, uçagini Ukrayna’ya teslim eden Rus pilotlara 1 milyon dolar ödül verilecegini duyurmustu.

Ukrayna Içisleri Bakani Danismani Viktor Andrusiv, 22 Mart 2022’de sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, bir Rus askerin kullandigi tank ile birlikte Ukrayna’ya teslim oldugunu aktarmis, teslim olan Rus askerinin savas sonunda 10 bin dolar ödül alacagini ve Ukrayna vatandasligina basvurabilecegini açiklamisti.
Kaynak: İHA