Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, Mersin'de Kanat Önderleriyle Bir Araya Geldi

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, "Su anki halini görüyorsunuz muhalefetin. Allah korusun bu zihniyetle seçimi kazanip iktidara gelmis olsalardi Türkiye’deki politikalarin nereye savrulacagini sizin takdirinize birakiyorum. Kendi islerinde kavga, birbirleriyle kavga, böyle bir anlayisla Türkiye’de ne siyasi istikrar olurdu, ne ekonomik istikrar olurdu, ne de dis politikada milli menfaatlerimizi koruyabilirdik" dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, Mersin'de Kanat Önderleriyle Bir Araya Geldi
İçel Suphi Öner Ögretmenevi’nde Kanat Önderleri Bulusmasi’na katilan Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, seçimden ekonomiye kadar birçok konuda açiklamada bulundu. Yilmaz, "Biz her zaman milletimizle iç içe siyasi hareket olduk. Milletin içinden çikan dis siyasete geçmis ve her firsatta milletimize geri dönüp istisareler gücümüzü milletten aliyoruz. Milletin desteginden ariyoruz. Bütün politikalarimizda milletimize göre sekillendiriyoruz. Halkimizin, milletimizin, bizden beklentisi neyse, önceligi neyse bizim rakamimiz dogru çikiyor. Önceliklerimizi o belirliyor. Bu istisarelerimizi de hem genel de hem yerelde devam ettiriyoruz. İçel’in gerçekten çok muazzam potansiyeli var. Türkiye’nin en bu anlamda öncü illerinden birindeyiz. Tarimiyla, turizmiyle, ihracatta lokomotif konumuyla Akdeniz’in incisi olan İçelimizdeyiz. Dünyanin halini sizlere anlatmama gerek yok herhalde. Bir taraftan savaslar, çatismalar, gerginlikler, diger taraftan pandemi sonrasi toparlanmaya çalisan bir dünya. Ekonomide ciddi sikintilarin yasandigi bir dünya. Bütün bunlara ragmen biz güçlü bir sekilde yolumuza devam ediyoruz. Seçim beyannamelerimizde ortaya koydugumuz vaatleri birer birer hayata geçirmek için her türlü çabayi sarf ediyoruz. Buna dönük planlar, programlar, eylem planlari hazirliyoruz. Biz bir takim baska siyasi anlayislar gibi laf ola beri gele yaklasimiyla hareket etmiyoruz. Ne diyorsak onu belli bir program çerçevesinde, bir eylem plani çerçevesinde bütçesini, finansmanini düsünerek gerçekçi bir sekilde ortaya koyuyoruz. Halkimizin da bize güveninin en önemli sebeplerinden bir tanesi bu. Genel prensibimiz söyledigimiz seyi yapmak.Yapamayacagimiz seyi de söylememek. Olaganüstü bir sey olur bir sey yapamazsiniz. Onu anlariz ama hiçbir sekilde altini doldurmadan seçmene, halka sadece sözle yaklasmaya çalismanin siyasete olan güveni erittigini yiprattigini da biliyoruz. Dolayisiyla biz her zaman bu anlayisla hareket ettik. Böyle devam edecegiz. Milletimizin önceligi neyse bizimki de odur dedim. Bu anlamda enflasyonla kararli bir mücadele yürütüyoruz" ifadelerini kullandi.

"Muhalefetin su anki halini görüyorsunuz"

Geçen sene mayis ayinda kritik bir seçim yaptiklarina deginen Yilmaz sözlerini söyle sürdürdü:

"Cumhurbaskanimiza halkimiz bir kez daha destegini tazelemis oldu. Diger taraftan mecliste de Cumhur Ittifaki’na güçlü bir destek verdi seçmen. Ve su anda net bir çogunlugumuz var Cumhur Ittifaki olarak. Bu sekilde de yolumuza devam ediyoruz. Cumhur Ittifaki olarak biz azami müstereklerde birlesmis bir ittifakiz. Ilkesel bir durusumuz var. Tutarli politikalarimiz var. Karsimizda birbirine benzemez birtakim yapilari bir araya getirip normalde bir araya oturamayacak partileri, kisileri bulusturdular. Içeride, disarida bir sürü odak Türkiye’nin istikrarini bozmak için gayret sarf etti ama basaramadilar. Su anki halini görüyorsunuz muhalefetin. Allah korusun bu zihniyetle seçimi kazanip iktidara gelmis olsalardi Türkiye’deki politikalarin nereye savrulacagini sizin takdirinize birakiyorum. Kendi islerinde kavga, birbirleriyle kavga, böyle bir anlayisla Türkiye’de ne siyasi istikrar olurdu, ne ekonomik istikrar olurdu, ne de dis politikada milli menfaatlerimizi koruyabilirdik. Seçimden sonra siyasi istikrarsizliklar bitti ve artik siyasi güven ve istikrar içinde yolumuza devam ediyoruz. Cumhurbaskanimizin liderliginde ortaya koydugu vizyon çerçevesinde hem Türkiye’ye hem İçel’imize hizmet ediyoruz. Çevreden ulasima, altyapidan sosyal hizmetlere kadar her alanda İçel’in marka degerini yükseltmek, sehrimizin degistirmek için gayretlerimizi sürdürüyoruz."

"Herkesin tercihine, inancina, mezhebine saygiliyiz"

Kimsenin kökenine, inancina, mesrebine, hayat tarzina bakmadiklarinin altini çizen Yilmaz, "Bunun üzerinden bir algi olusturmaya çalisiyorlar. Bizim isimiz ortada. 20 senedir bu ülkeyi yönetiyoruz. Ne bir insanin inanciyla ugrastik, ne yasam tarziyla, ne kökeniyle tam aksine herkesi huzur içinde yasayacagi bir ortam tesvik etme gayreti içinde olduk. Herkesin kimligine de saygiliyiz, herkesin tercihini, inancina, mezhebine saygiliyiz. Yeter ki bunlar siyasi çatisma konusu haline getirilmesin. Yeter ki ülkemizin birligine, beraberligine zarar vermeye çalisan bir takim odaklarin aracina dönüstürülmesin. Bu olmadigi sürece biz hiçbir zaman hiçbir insanin kimligiyle, inanciyla ugrasmadik. Tam aksine herkesin kimligine saygiliyiz. Herkes kendisini nasil istiyorsa inanci neyi gerektiriyorsa o sekilde yasasin. Kendisini ifade etsin diyoruz. Zaten kimligini ifade edemeyen bir insan mutlu olamaz. Mutlu olmayan insanlarin oldugu bir toplum da kalkinamaz. Gelisemez. Dolayisiyla bizim anlayisimiz budur. Biz birlik içinde vatanimizin, milletimizin gücünü artirarak bizim üzerimizde birtakim oyunlar kurgulamaya çalisanlarin, bu oyunlarini da bosa çikararak yolumuza devam ediyoruz. Her kesimden, her inançtan insanimiza bunu birlikte basaracagiz. Fitne fesat yapmaya çalisanlar, bölmeye, parçalamaya çalisanlar bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da hiçbir sekilde basarili olamayacaklar. Dolayisiyla İçel’de de biz suna yürek inaniyoruz. Türkiye’mizin çok çesitli bölgelerinden burada yasayan insanimiz var. Hepsinin birlik beraberlik içinde, huzur içinde birbirleriyle kucaklasarak, kardeslik hukuku içinde yasayacaklarina inaniyoruz" seklinde konustu.



"Serdar baskan İçel’e çok sey katacak"

Yerel seçimlerle ilgili de konusan Yilmaz, "Degerli arkadaslar, İçel büyüksehirde Cumhur Ittifaki adayimiz sayin Serdar Soydan aramizda. Ben daha yakin tanima imkani buldum. Gerçekten çok kiymetli bir adayimiz. Ben inaniyorum ki Serdar baskan İçel’e çok sey katacak. Kisisel kariyer için degil, belli ideolojik saplantilar için degil sadece ve sadece İçel için İçel insaninin ihtiyaçlari için belediyenin imkanlarini, yetkilerini kullanan arkadaslarimiz gerçek belediyecilik yapmis olurlar. Ben inaniyorum ki gerek büyüksehir belediye baskan adayimiz, gerek ilçe baskan adaylarimiz bu anlayisla gerçek belediyecilikle İçelimizi tanistiracaklar. Daha güzel hizmetlere imza atacaklar. İçel’in hizmete çok ihtiyaci var. Dolayisiyla önümüzdeki dönem insallah sermayeden yiyen degil, sermayeye ilave yapan bir belediyecilik anlayisiyla hep seffaf, hesap verebilir, hizmet odakli bir anlayisla yolumuza devam edecegiz. Bu sehir örnegin çok ciddi bir kentsel dönüsüme ihtiyaç var. Dirençli bir sehir olusturmaya ihtiyaç var. Evet belediyelerimiz eminim bu konuda ciddi çalismalara imza atacaklardir. Biz de merkezi idare olarak elimizden gelen tüm destegi vermeye haziriz. İçelimize hizmet edecegiz insallah. Biz birlestiren bir siyaset, bir kardeslik siyaseti yapacagiz. Bize oy versin, vermesin, özgür iradesiyle sandiga giden, tercihini ortaya koyan herkese de saygimiz sonsuz. Ve herkese hizmet etme anlayisina sahibiz. Eser ve hizmet siyasetini İçel’imizde daha üst noktalara tasiyacagiz. Bu çerçevede Serdar Soydan kardesimizin tecrübesiyle, vizyonuyla, projeleriyle İçel’e çok katacagina yürekten inaniyoruz, yanindayiz. İçel’imizde yapacagi çalismalara destek olmaya haziriz" diyerek sözlerini tamamladi.
Kaynak: İHA