Istanbul Emniyeti'nden Terör Operasyonu Açiklamasi 3 Kisi Tutuklandi

Istanbul polisinin düzenledigi operasyonla, terör örgütü PKK/KCK ile baglantili olan ve sosyal medyada terör propagandasi yaptigi belirlenen 27 süpheliden 21’i Istanbul, Batman ve Diyarbakir illerinde yakalandi. Süphelilerden 3’ü çikarildiklari adli makamlarca tutuklandi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, PKK/KCK Silahli Terör Örgütü faaliyetlerinin desifre edilmesine yönelik operasyon yapildi. Terör örgütünün gençlik yapilanmasi DGH (Devrimci Gençlik Hareketi) içerisinde faaliyet gösteren illegal sokak eylemleri yapabilecekleri degerlendirilen ve PKK/KCK ile iltisakli olarak faaliyetine devam eden terör örgütü KCK/TDÖ bagli ANYAKAY-DER içerisinde geçmis dönemlerde PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren ve örgütün sosyal medyada propagandasini yapan 27 süpheli tespit edildi.

Süphelilerin yakalanmasina iliskin yapilan operasyonlarda Istanbul’da 13 ilçede, Batman ve Diyarbakir illerinde toplamda 27 ayri adreste 13 Subat tarihinde düzenlenen operasyon sonucu 21 sahis yakalanarak gözaltina alindi. Gözaltina alinan süphelilerden 3’ü çikarildiklari adli makamlarca tutuklandi.
Kaynak: İHA