Internet Üzerinden Dolandiricilik Yapan 4 Süpheli Yakalandi

Isparta’da internet sitesi üzerinden bir sahsi 90 bin TL dolandiran 4 süpheli, Isparta merkezli olmak üzere Antalya, Siirt ve Gaziantep’te yapilan es zamanli operasyon sonucunda yakalandi.

Isparta’da bir vatandas, sosyal medya üzerinde bir çekilise katilmak için form doldurdu. Kendisine ait kredi kart bilgilerini geçmesinin ardindan hesabindan üç farkli hesaba 90 bin TL gönderildigini ve dolandirildigini anlayarak polise basvurdu. Ihbar üzerine harekete geçen Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, süphelilerin yakalanmasi için Isparta, Antalya, Siirt ve Gaziantep olmak üzere 4 ilde es zamanli operasyon düzenledi.

Gerçeklestirilen operasyonlar sonucunda olayi gerçeklestirdikleri tespit edilen C.G, F.O, B.B. ve Y.Ö. isimli sahislar yakalanarak gözaltina alindi. Emniyetteki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan adliyeye sevk edilen süpheli sahislardan C.G. Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan serbest birakilirken, F.O., B.B. ve Y.Ö. isimli sahislar ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, operasyonlar sonucunda süpheli sahislarin daha önce bu yöntemle birçok kisiyi dolandirdiklari bildirildi.

Kaynak: İHA