Epilepsi Hastasini Emekli Doktor Hayatta Tuttu

Sanliurfa’da nöbet geçiren epilepsi hastasi genç, yoldan geçen doktor sayesinde hayatta tutundu. Nefes almakta güçlük çeken ve baygin halde olan genç adama, acil müdahalede bulunarak nefes almasini saglayan doktor, ambulans gelene kadar basindan ayrilmadi. Doktorun davranisi çevredekiler tarafindan takdirle karsilandi.

Epilepsi Hastasini Emekli Doktor Hayatta Tuttu
Edinilen bilgiye göre olay, Haliliye ilçesindeki Atatürk Bulvari üzerinde yasandi. Henüz ismi ögrenilemeyen epilepsi hastasi bir genç, iddiaya göre, kaldirimda yürürken bir anda yere yigildi. Bu sirada yoldan geçen emekli doktor Ibrahim Köran, gencin epilepsi nöbeti geçirdigini anlayarak müdahale etti. Gencin çevresini açan ve burnuna sogan, yüzüne de kolonya sürerek nefes almasini saglayan doktor Köran, uzun süre müdahalede bulundu. Ambulans gelene kadar hastanin basindan ayrilmayan doktor Köran, herkesin takdirini kazandi. Ihbar üzerine olay yerine gelen saglik ekipleri, genci sedye ile ambulansa tasiyarak hastaneye götürdü.

"Insanlik görevimi yaptim"

Emekli doktor Ibrahim Köran, aksam yürüyüsüne çiktigi sirada nöbet geçiren genci fark ettigini ve hem meslek geregi hem de insanlik geregi müdahale ettigini söyledi.

Kaynak: İHA