Büyükelçilik Atamalari Resmi Gazete'de

Bazi ülkelerin büyükelçilik atamalari Resmi Gazete’de yayimlandi. Eski Basbakan Yardimcisi Emrullah Isler Suudi Arabistan Büyükelçiligine atandi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla yayimlanan atama kararlari Resmi Gazete’de yayimlandi. Aralarinda Tunus ve Suudi Arabistan Kralligi’nda bulundugu bazi ülkelerin büyükelçileri degisti. Eski Basbakan Yardimcisi Emrullah Isler Suudi Arabistan Büyükelçiligine, Ahmet Misbah Demircan ise Tunus Büyükelçiligine atandi. Diger atama kararlari söyle:

“Kuzey Makedonya Büyükeligine Fatih Ulusoy, Slovak Büyükelçiligine Erkan Özoral, Portekiz Büyükelçiligine Haldun Koç, Cibuti Büyükelçiligine Erdal Sabri Ergen, Dominik Cumhuriyeti Büyükelçiligine Emriye Bagdagül Ormanci, Somali Büyükelçiligine Alper Aktas, Çad Büyükelçiligine Cem Utkan ve Gambiya Büyükelçiligine ise Fahri Türker Oba atandi”

Söz konusu atama kararlarina göre ayrica Türk Patent ve Marka Kurumu’nda açik bulunan yönetim kurulu üyeliklerine, Fatih Erkekoglu ile Fatih Murat Ar atandi. Fatma Seniha Nükhet Hotar, Akdeniz için Birlik (AiB) Türkiye özel temsilcisi olarak görevlendirildi ve kendisine büyükelçi unvani verildi.

Kaynak: İHA