Biden Açiklamasi 'Israillilerin Büyük Bir Kara Isgali Yapmayacagini Umuyorum'

ABD Baskani Joe Biden, Israil’in esir müzakereleri devam ederken Refah’a bir operasyon baslatmamasi konusunda uyarida bulunarak, “Israillilerin büyük bir kara isgali yapmayacagini umuyorum” dedi.

Biden Açiklamasi 'Israillilerin Büyük Bir Kara Isgali Yapmayacagini Umuyorum'
ABD Baskani Joe Biden, Israil’in Gazze Seridi’nin güneyindeki Refah kentine düzenledigi saldirilara iliskin açiklamalarda bulundu. Esir müzakereleri devam ederken Refah’a bir operasyon baslatmamasi konusunda Israil’e uyarida bulunan Biden, “Israillilerin büyük bir kara isgali yapmayacagini umuyorum. Benim beklentim bunun gerçeklesmeyecegi yönünde” dedi.

Israil Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) Refah’a yönelik planladigi operasyonda Israil’in sivilleri nasil koruyacagina dair ABD’ye bir plan sunup sunmadigi sorusunu cevaplayan Biden, “Rehinelerin kurtarilmasi için geçici bir ateskes yapilmasi gerektigini savundum ve bu konuda çok güçlü hislerim var. Bunun yapilabileceginden hala umutluyum” seklinde konustu.

Esirlerin arasinda ABD’lilerin de oldugunu vurgulayan Biden, “Umudum ve beklentim bu esir anlasmasini yapacagimiz ve ABD’lileri eve getirecegimiz yönünde. Anlasma su anda müzakere ediliyor ve bizi nereye götürecegini görecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA