Sanliurfa-Mardin Karayolu Taskin Nedeniyle Trafige Kapatildi

Sanliurfa’da etkili olan saganak yagis nedeniyle Çoban Deresi’nin tasmasi sonucu Sanliurfa-Mardin karayolu trafige kapatildi.

Sanliurfa-Mardin Karayolu Taskin Nedeniyle Trafige Kapatildi
Aksam saatlerinde etkisini artiran saganak nedeniyle Sanliurfa Mardin karayolu üzerinde bulunan Çoban Deresi’nde taskin meydana geldi. Taskin nedeniyle Mardin’e geçisi saglayan Sanliurfa-Viransehir karayolu, jandarma ekipleri tarafindan trafige kapatildi.

Sanliurfa çikisi ve Viransehir ilçe çikisinda önlem alan güvenlik güçleri, söz konusu yolu kullanmak isteyen araç sürücülerini alternatif yollara yönlendirdi. Karayollari Genel Müdürlügünce yapilan duyuruda, "Sanliurfa-Viransehir karayolunun 20-66. kilometreleri arasi, asiri yagis nedeniyle geçici olarak araç trafigine kapatilmistir" ifadeleri kullanildi.

Kent merkezinde herhangi bir olumsuzluk yasanmazken, Akçakale, Siverek, Harran ve Viransehir’de bir çok köy içi ve yollarinin sel sulari altinda kaldigi bildirildi.

Sel sulari tahliyesi için is makineleri ile çalismalar yürütüyor.

Kirsalda okullar tatil

Sanliurfa Valisi Hasan Sildak tarafindan yapilan açiklamada ise, "Ilimizde meydana gelen asiri yagis nedeniyle, il genelinde kirsal mahallelerimizde bulunan bütün okullarimizda 15 Subat Persembe günü egitime bir gün süreyle ara verilmistir. Ayrica kirsal mahallelerden ilçe merkezlerindeki okullarimiza tasinan ögrencilerimiz de bir gün izinli sayilacaktir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA