Nebi Hatipoglu'ndan Afislerinin Sökülmesiyle Ilgili Açiklama

AK Parti Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Nebi Hatipoglu, belediye personeli tarafindan afislerinin indirilmesiyle ilgili yaptigi açiklamada, “Ne ilginçtir ki Eskisehir Büyüksehir Belediyesi, Odunpazari ve Tepebasi Belediyeleri sürekli bu reklam alanlarini kullanmaktadir” dedi.

Nebi Hatipoglu'ndan Afislerinin Sökülmesiyle Ilgili Açiklama
AK Parti Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Nebi Hatipoglu, afislerinin sökülmesi ile ilgili açiklama yapti. Hatipoglu, “Siz afislerimizi, pankartlarimizi yok ederek Nebi Hatipoglu’nu vatandasa göstermemeye çalissaniz da Eskisehirliler her seyin farkinda” dedi.



“Eskisehir Büyüksehir Belediyesi, Odunpazari ve Tepebasi Belediyeleri sürekli bu reklam alanlarini kullanmaktadir”

Hatipoglu, yaptigi açiklamada, “Adayligimizin açiklandigi günden bu yana, Eskisehir içerisinde görsel reklam alanlarina ilan vermemiz Eskisehir Büyüksehir Belediyesi tarafindan engellenmektedir. Bu durum, reklam alanlarini kiralayan firmalarca, tarafimiza Eskisehir Büyüksehir Belediyesinin bu alanlarin siyasî amaçla kullanilmasinin yasakladigi seklinde izah edilmistir. Büyüksehir Belediyesi tarafindan ilgili firmalara, reklam alanlarinin kontrolü yasa geregi Il Seçim Kurulu’na geçene kadar siyasî reklamlarin yasak oldugunun teblig edildigi anlasilmaktadir. Ancak ne ilginçtir ki Eskisehir Büyüksehir Belediyesi, Odunpazari ve Tepebasi Belediyeleri sürekli bu reklam alanlarini kullanmaktadir. Söz konusu alanlarda hiçbir resmî sifati olmamasina ragmen mevcut CHP adayinin da siyasî içerikli afisleri yer almaktadir” ifadelerine yer verdi.

“Hukuk ve ahlak kurallarina alenen aykiridir”

Eskisehir Büyüksehir Belediyesi personeli tarafindan afislerin sökülmesini hukuk ve ahlak kurallarina aykiri olarak nitelendiren Hatipoglu, “Bu nedenlerle biz de görsel materyallerimizi halkimiza, sahislara ait binalarda, özel kontratlarla ulastirmaya çalismaktayiz. Ancak bu afislerin de Büyüksehir Belediyesi tarafindan hukuk ve ahlak kurallarina alenen aykiri sekilde sökülmesi bizim için artik bardagi tasiran son damla olmustur. Simdi açikça söylüyorum; ne yaparsaniz yapin bos. Artik miadiniz doldu. Siz afislerimizi, pankartlarimizi yok ederek Nebi Hatipoglu’nu vatandasa göstermemeye çalissaniz da Eskisehirliler her seyin farkinda. Allah’a bin sükür ki biz, vatandasin gönlünü, aziz hemsehrilerimin teveccühünü kazandik” dedi.



“En azindan onurunuzla, serefinizle, haysiyetinizle gidin”

Hatipoglu, yaptigi açiklamasini su ifadelerle tamamladi:

“Siyaseti ayak oyunlarindan, küçük hesaplardan ve dolambaçli yollardan ibaret saniyorsunuz. Siz afislerimizi söktükçe, pankartlarimizi yirttikça, ismimizi karaladikça bizim milletimizin gözündeki ve gönlündeki yerimiz daha da büyüyor. Eskisehir, yeni bir baslangici seçecegini; yatirimi, yenilenmeyi, degisimi tercih edecegini sürekli gösteriyor. 31 Mart’ta gideceksiniz. Ama en azindan onurunuzla, serefinizle, haysiyetinizle gidin. Böylece hiç olmazsa sokaga çikacak yüzünüz olsun.”
Kaynak: İHA