Kuzey Kore Birden Çok Seyir Füzesi Atesledi

Güney Kore ordusu, Kuzey Kore’nin ülkenin dogu kiyisi açiklarindan birden çok seyir füzesi atesledigini açikladi. Son füze denemesi, Pyongyang’in bu yilki 5’inci seyir füzesi testi olarak kayitlara geçti.

Yeni yilda silah programina hiz kazandiran Kuzey Kore’den bölgede gerilimi artiracak bir hamle daha geldi. Güney Kore Genelkurmay Baskanligi’ndan (JCS) yapilan açiklamada, Kuzey Kore’nin ülkenin dogu kiyisindan birden çok seyir füzesi atesledigi bildirildi.

Yerel saatle 09.00 siralarinda firlatilan füzelerin Kuzey Kore’nin Wonsan sehrinin kuzeydogusu istikametine dogru yol aldigi belirtildi. Füze sayisi, mesafe ve irtifa gibi bilgilere yer verilmedi. Güney Kore ordusunun ABD kuvvetleri ile is birligi içinde detayli analiz ve takip çalismalarini sürdürdügü ifade edildi.

Son füze denemesi, Pyongyang’in bu yilki 5’inci seyir füzesi testi olarak kayitlara geçti.

Pyongyang “Alevli ok” ve “Ok” füzelerin de içeren 4 deneme yapmisti

24 Ocak ve 28 Ocak’ta “Alevli ok” anlamina gelen “Pulhwasal-3-31” adli yeni stratejik seyir füzesini test eden Kuzey Kore, 30 Ocak’ta ise “Ok” anlamina gelen bir diger stratejik seyir füzesi “Hwasal-2"yi denemisti. Pyongyang, son olarak 2 Subat’ta “süper büyük savas basligi” tasiyan bir seyir füzesi ile yeni tip bir uçaksavar füzesini test ettigini duyurmustu. Kuzey Kore’nin alisilmadik sikliktaki seyir füzesi denemeleri ile nükleer baslik tasima kapasitesine sahip füzelerinin performansini arttirmayi hedefledigi yorumlari yapilmisti.
Kaynak: İHA