Küçükçekmece'deki Saldiriya Iliskin 13 Süpheli Tutuklama Talebiyle Nöbetçi Mahkemeye Sevk Edildi

AK Parti Küçükçekmece Belediye Baskan Adayi Aziz Yeniay’in seçim çalismasi sirasinda yasanan silahli saldiriya iliskin 13 süpheli, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Suça sürüklenen 3 çocuk ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Baskan Adayi Aziz Yeniay’in geçtigimiz cumartesi günü bir dernekte gerçeklestirdigi ’Mardinliler Bulusmasi’ programi sirasinda uzun namlulu silah ve tabanca kullanilarak saldiri gerçeklestirilmisti. Olayda Ebru Günes isimli kadin agir yaralanmisti. Olayin ardindan harekete geçen polis ekipleri saldirganlari yakalamak için üst üste operasyonlar gerçeklestirmisti. Düzenlenen bir dizi operasyon ile 26 süpheli yakalanarak gözaltina alinmisti.

Bugün sabah saatlerinde 4 suça sürüklenen çocuk, emniyetteki islemlerinin ardindan Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. 22 süpheli ise saat 13.00 siralarinda adliyeye getirildi.

Savcilik karsisina çikan 4 suça sürüklenen çocuktan 3’ü tutuklanmasi talebiyle Sulh Ceza Hakimligine sevk edilirken, yasi 18’den küçük 1 sahsin ise adli kontrolle serbest birakilmasi talep edildi. Hakimlik tarafindan 3 suça sürüklenen çocuk tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan diger 22 süpheliden 13’ü tutuklanmasi talebiyle, 4 süpheli ise adli kontrol sartiyla serbest birakilmasi istemiyle Sulh Ceza Hakimligi’ne sevk edildi. Diger 5 süphelinin ise savciliktan serbest birakildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA