Genç Girisimci, Kabak Lifli Sabunla Dünya Pazarina Girmeyi Hedefliyor

BITLIS – Bitlis’in Tatvan ilçesinde sabun üretimi yapan genç girisimci Burak Atal, ürettigi kabak lifli sabunla dünya pazarina girmeyi hedefliyor.

Genç Girisimci, Kabak Lifli Sabunla Dünya Pazarina Girmeyi Hedefliyor
Bitlisli sabun üreticisi Burak Atal, ürettigi kabak lifli sabunlarla enfeksiyon ve ciltte olusabilecek tahrislerin önüne geçmeyi hedefliyor. Siyah noktalara, cilt beyazlatmaya, sivilce, sivilce lekelerine, günes lekelerine ve yagli cilde iyi gelen kabak lifli sabunlar iç pazarda yogun talep görürken genç girisimci Atal yurt disi pazarina açilmayi hedefliyor.

Kabak liflerinin diger banyo liflerinden daha saglikli oldugunu söyleyen sabun üreticisi Burak Atal, “Kabak lifi, içerisinde bakteri, mikrop barindirmayan mükemmel diyebilecegimiz liflerdendir. Sabunumuz siyah noktalara, cilt beyazlatmaya, sivilce, sivilce lekelerine, günes lekelerine ve yagli cilde iyi gelmektedir ve kabak lifiyle bir araya geldiginde çok güzel bir etkisi olmaktadir. Sabunlari 400 metrekarelik üretim yerimizde yapiyoruz. Ürettigimiz ürünleri toptan olarak iç pazara satmaktayiz. Günde 10 bin adet sabun üretiyoruz. Hedefim ürünlerimi yurt disina pazarlamaktir. Ürettigimiz kabak lifli sabunlarimizi kullananlar, lif ihtiyacini gidermis olup diger yapay banyo liflerinde biriken bakterileri tasimiyor” dedi.

Kaynak: İHA