Trafik Polisi Otobüse Yolcu Gibi Binerek Sürücüyü Denetledi

Diyarbakir’dan Bitlis’in Hizan ilçesine giden otobüse yolcu gibi binen trafik polisi, sürücülerin kurallara uyup uymadigini gözlemledi.

Trafik Polisi Otobüse Yolcu Gibi Binerek Sürücüyü Denetledi
Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan yayinlanan genelge dogrultusunda, toplu tasima araçlari ve sehirlerarasi yolcu otobüslerinde sivil trafik polisleri denetleme yapmaya devam ediyor. Diyarbakir’dan bilet alarak sivil kiyafetle Bitlis’e gelen yolcu otobüsüne binen trafik polisi, sürücünün ihlallerini denetledi. Yolcu otobüslerinde trafik kurallarina uyulup uyulmadiginin denetimi için polis bu kez umulmadik bir yola basvurdu.

Konuyla ilgili Bitlis Valiliginden yapilan açiklamada, “Bitlis Emniyet Müdürlügümüz Hizan Ilçe Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirligimizce yol güvenliginin saglanmasina yönelik tedbirler kapsaminda, sehirlerarasi yolcu tasimaciligi yapan otobüslere ’yolcu’ olarak binen sivil trafik polisi sürücülerin kurallara uyup uymadigini gözlemledi” denildi.

Yolculuk sonunda sivil trafik polisi yolculara ve soförlere kendini tanitarak otobüse denetim için bindigini söyledikten sonra trafik güvenligi hakkinda bilgilendirmelerde bulundu.

Polisler, yolculugu esnasinda sürücülerin emniyet kemeri taktiklarini, araç kullanirken cep telefonu kullanmadiklarini, kirmizi isik ihlali yapmadiklarini ve kurallara riayet ettiklerini tespit etti.
Kaynak: İHA