Tokat'ta Uzay Mekigi Minareli Cami Dikkat Çekiyor

Tokat’in merkezinde yer alan Hz. Osman Cami, mimari estetigiyle adeta bir görsel sölen sunuyor. 2008 yilinda insaatina baslanan ve 2011 yilinda ibadete açilan bu muazzam yapi, Tokat’in ilk uzay mekigi minaresiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Tokat'ta Uzay Mekigi Minareli Cami Dikkat Çekiyor
Karsiyaka Mahallesi Fatih Caddesi’nde bulunan Hz. Osman Cami’nin minaresini görenler saskin dönüyor. Caminin uzay mekigini andiran minaresi, sehrin siluetinde essiz bir görünüm sergiliyor. Yüksekligi ve modern tasarimiyla bölge halki ve ziyaretçiler arasinda hayranlik uyandiriyor. Minareye bakarak saskinligini gizleyemeyenlerin sayisi her geçen gün artiyor. Hz. Osman Cami, Tokat’in dini ve kültürel hayatina önemli bir katki sagliyor. Iç mekanindaki detayli isçiligi ve modern mimarisiyle ibadet edenleri adeta büyülüyor. Cami, ibadetin yani sira ziyaretçilere de ilham verici bir deneyim sunuyor. Tokat’in gururu ve simgelerinden biri haline gelen Hz. Osman Cami, bölgenin turistik potansiyeline de büyük katki sagliyor. Tokatlilar, Hz. Osman Cami’nin modern tasarimiyla gurur duyarken, bu benzersiz yapiyi ziyaret etmek isteyen misafirler için kapilarini her zaman açik tutuyor. Hz. Osman Cami, Tokat’in kültürel mirasina ve sehrin panoramasina benzersiz bir katki sunarken, ziyaretçilerine de unutulmaz bir deneyim yasatiyor. Cami mimari güzelligi ve teknik mükemmelligiyle bölgenin önemli bir simgesi haline geldi.

“Uzay Mekigine Benziyor”

Hz. Osman Cami Yardimlasma Dernegi Baskani 74 Yasindaki Ömer Erdogan, “2006 yilinda dernegimiz kuruldu. 2008’de cami insaatina baslandi. 2011 yilinda da insaati bitti. Projeyi o dönem mimar Ercan Poyraz çizdi. Mühendis Salman Demir’de görev aldi. Biz de dernek yönetimi olarak onayladik. Biraz su deposuna da benziyor, uzay mekigine de benziyor” dedi.

Caminin uzun yillardir imamlik görevini üstlenen Remzi Kaya ise caminin essizligine vurgu yaparak, “12 yildir Hz. Osman Cami’nde imamlik yapiyorum. Tokat’ta tek özellikte olduguna inaniyorum. Farkli bir mimarisi ve desen tarzi var. Yapim, saglamlik ve kullanim bakimindan çok iyidir. Genel olarak camimizin güzel bir yapimi var. Minarenin disaridan aydinlik olmasi, içerideki insanin yukari güvenli bir sekilde çikmasi vesile oluyor. Yapiminda çok saglam demirler kullanildi. Dökümü de çok saglam sekilde yapildi. Güvenlikli bir minare ama sekil bakimindan uzay mekigi tarzinda olabilir. Gök semasina yükselmesi, insanlar tarafindan bilinmesi gibi bir anlami olur. Yoksa diger türlü Osmanli’dan farkli bir mimari özelligi var” diye konustu.

Kaynak: İHA