Polonyali Çiftçiler, 20 Subat'ta Ukrayna Ile Olan Tüm Sinir Kapilarini Ablukaya Alacak

Polonyali çiftçiler, Ukrayna’dan ithal edilen tarim ve gida ürünlerinin Polonya tarimini bitirdigi gerekçesiyle 20 Subat’ta ülkenin Ukrayna ile olan tüm sinir kapilarini abluka altina alacak.

Polonyali Çiftçiler, 20 Subat'ta Ukrayna Ile Olan Tüm Sinir Kapilarini Ablukaya Alacak
Polonyali çiftçiler, Ukrayna’dan ithal edilen tarim ve gida ürünlerinin Polonya tarimini bitirdigi gerekçesiyle protesto karari aldi. Polonyali çiftçilerin bagli bulundugu NSZZ RI "Solidarnosci" sendikasi tarafindan yapilan açiklamada, 9 Subat’ta baslatilan bir aylik protestolarin daha da sertlestirilecegi belirtildi.

Ukrayna’dan ithal edilen kalitesi düsük tarim ve gida ürünlerinin kendilerinin mal ettiklerinin çok altinda fiyatla satilmasi dolayisiyla Polonya tariminin mahvedildigi belirtilen açiklamada, karbon salinimini yüzde 50 azaltmayi hedefleyen Avrupa Yesil Mutabakati ile çiftçiligin artik kar getirmez bir hale geldigi ifade edildi.

NSZZ RI "Solidarnosci", bu nedenle Polonyali çiftçilerin 20 Subat’ta Polonya’nin Ukrayna ile olan tüm sinir kapilarini abluka altina alacagini bildirdi.

Ulusal Ziraat Odalari Konseyi Yönetim Kurulu ise piyasada istikrarsizligin sürmesi nedeniyle Basbakan Donald Tusk’tan çiftçilere tahil, süt, domuz, gübre ve yakit konularinda sübvansiyon destegi vermelerini istedi.
Kaynak: İHA