Ilkadim Belediyesi'nde En Düsük Isçi Maasi 26 Bin 350 TL Oldu

Samsun’un Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, belediyede en düsük isçi maasinin 26 bin 350 TL’ye yükseldigini açikladi.

Ilkadim Belediyesi'nde En Düsük Isçi Maasi 26 Bin 350 TL Oldu
Ilkadim Belediyesi’nde çalisan kadrolu isçiler ve 696 sayili KHK’li personelin maaslarini iyilestirmeye yönelik ek protokol imzalandi. Yetkili sendika ile imzalanan protokol sonrasinda açiklama yapan Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, "Belediyemiz ile sendika arasinda yapilan ek protokolle, belediyemizde çalisan KHK’li ve kadrolu isçilere ücret artisi yapilmistir. KHK’lilarin daha önce Aralik ayi maaslari 13 bin 795 TL iken, su anda 26 bin 350 TL’ye çikmistir. Kadrolularin ortalama maaslari 17 bin TL civarinda iken, ücretleri 32 bin TL’ye yükselmistir. Çalisanlarimizin çocuklari ile huzur içinde harcamalarini diliyorum" dedi.

Demirtas, "Kendi sartlarimizi da zorlayarak çalisanlarimizin lehine öyle bir ek protokol ile karar almis durumdayiz. Zam aliyorlardi. Biz sadece kadrolu isçiler ile KHK’li dedigimiz personelin arasindaki uçurumu biraz kapatmaya yönelik bir çalistirma yaptik. Normal sartlarda KHK’lilar için söyleyelim, yüksek hakem kurulu diyor ki, ‘Yeni asgari ücretin yüzde 20 fazla olacak, arti olarak temmuzda da ilave yüzde 19 daha fazlasi olacak.’ Dolayisiyla bu asagi yukari yüzde 39’a denk geliyor. Bizim yaptigimiz bu ikisini birlestirerek 6 ay önceden vermek. Temmuz ayindaki zammi simdiden almis oluyor. 5-6 aylik yüzde 18 fark almis oluyor” diye konustu.

Baskan Demirtas, 5 yilda yaptigi projelerden de bahsederek, Ata Ocagi, Hasta Refakatçi Evi, Sefkat Evi, Kres, Getir Atigini Al Harçligini ve tasarruf çalismalariyla ilgili bilgiler verdi.
Kaynak: İHA