Binali Yildirim Açiklamasi 'Kurtarma Çalismalari Gece De Termal Kameralar Yardimiyla Devam Ediyor'

Erzincan’in Iliç ilçesinde meydana gelen toprak kaymasiyla ilgili olay yerinde açiklamada bulunan Binali Yildirim, gece de termal kameralar yardimiyla arama kurtarma çalismalarin sürdügünü belirtti.

Binali Yildirim Açiklamasi 'Kurtarma Çalismalari Gece De Termal Kameralar Yardimiyla Devam Ediyor'
Erzincan Valisi Hamza Aydogdu, Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Batuhan Mumcu ve diger yetkililerle birlikte olay yerinde incelemelerde bulunan eski Basbakan Binali Yildirim, gazetecilere açiklamada bulundu. Yildirim, "Bugün saat 14.28 siralarinda büyük miktarda bir toprak hareketi oldu, heyelan oldu. Bu heyelanin yayildigi alan birkaç yüz dönüm. Yigma yapilan bölgenin açik maden sahasi, açik maden sahasindan yigma yapilan mahallin her iki tarafina dogru bir kayma var. Olayin anindan itibaren yapilan çalisma sonucunda büyük miktarda arkadaslarim sahadan uzaklastirildigi ancak kaymanin oldugu istikamette hayli uzakta bulunan bir tarafta 8 diger tarafta 1 çalisanimizin bu toprak hareketinden etkilendigi ve toprak altinda kaldigi degerlendiriliyor. Arkadaslarimizin verdigi bilgiye göre sayi toplam 9 kisi. Tespit bu yönde. Peki neler yapildi? En son o andan bu ana bölge tamamen kontrol altina alindi. Isiklandirma yapildi. Termal cihazlarla sinyal alma yani göçük altinda oldugu tahmin edilen düsünülen arkadaslara ulasmak için gereken çalismalar su anda yapiliyor. Yoksa milyon metrekareye varan bir kayan her yerinde aramak hem zaman kaybidir hem de sonuç almak çok kolay degildir. Bunlar yapildiktan sonra noktasal bir sekilde madencilerimize, çalisanlarimiza erismek için bütün ekipler valimizin koordinasyonunda, AFAD ekipleri, UMKE ekipleri diger bakanlik görevlileri ve bakan yardimcimiz Batuhan bey ve yolda biraz sonra intikal edecek. Içisleri Bakani ve Enerji Bakani da yarin sabah itibariyle Cumhurbaskanimizin programindan bu geceye ayrilmak suretiyle burada olacaklar. Tabii ki ümidimiz burada çalisan kardeslerimizin, hemsehrilerimizin sag salim kurtarilmasidir. Bunun için zamanla adeta yarisilarak olaganüstü bir gayret gösterilmekle beraber olayin büyüklügünü aldigimizda sartlarin bizden yana olmadigini da söylemekte fayda var" dedi.

Binali Yildirim Firat nehrine herhangi bir sizma olmadigini ifade ederek söyle konustu:

"Bu ayristirmayi yapilan kimyasal ayri bir yerde depolaniyor. Oraya da herhangi bir sey yok. Orada ne heyelan var ne baska bir hareket yok. Kayan yer açik kazinin yapildigi yerden çikarilan ve madenin ayristiktan sonra yigilan toprak kayiyor. Bu toprakta ola ki zehirleyici bir madde olabilir diye olmadigi düsünülüyor. Ama binde bir ihtimal de olsa buna karsi da arkadaslar membranla tedbir aliyorlar. Arkadaslar da elde olan bütün imkanlari sonuna kadar kullanarak bir an önce bu çalisanlarimiza ulasmanin gayreti içindeler. Geçmis olsun. Halkimiza, milletimize geçmis olsun. Ümit ederiz ki bir an önce canlarimiza erisiriz.”
Kaynak: İHA