Harsit Savunmasi'nin 106. Yilinda 106 Fidan Dikildi

Birinci Dünya Savasi sirasinda 1916-1917 yillari arasinda Rus Ordusu tarafindan Giresun’un Harsit Vadisi bölgesine yapilan isgal ve isgale karsi gösterilen olaganüstü direnisin 106. yildönümü 106 fidan toprakla bulusturuldu.

Harsit Savunmasi'nin 106. Yilinda 106 Fidan Dikildi
Birinci Dünya Savasi’nda Ruslar’a karsi Osmanli ordusunun ve Millî Mücadele kahramanlarinin gelecek kusaklara aktarmak amaciyla kurulan Harsit Savunmasi Vakfi’nin ilk etkinligi, Harsit Zaferi’nin 106. yil dönümünde fidan dikimi etkinligiyle gerçeklesti.

Giresun Orman Bölge Müdürlügünün destekleriyle, Tirebolu-Dogankent karayolu üzerinde devam eden Harsit Savunmasi Aniti Mesire Alani içerisinde düzenlenen anma programina Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, AK parti Giresun Milletvekilleri Prof. Dr. Nazim Elmas ,Ali Temür, Tirebolu Kaymakami Muhammed Lütfi Kotan ile daire amirleri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve vatandaslarimiz katildi.

Harsit zaferi bildirisinin okunmasiyla baslayan ve Kur’an-i Kerim tilavetiyle devam eden programda konusan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Harsit Vadisi savunmasini Karadeniz’in Çanakkalesi oldugunu söyledi.

Vali Serdengeçti, “1. Dünya Savasi sirasinda Rus isgaline karsi verilen efsanevi savunma ve direnis hikâyesinin ana üssü Harsit Vadisi savunmasidir. Osmanli son döneminde 6 cephede birden savasti. Bu cephelerden biri de Kafkas Cephesiydi. Kafkas cephesinde bilinmesi gereken tipki Çanakkale’de oldugu gibi Harsit savunmasi da Ruslara geçit vermedi. Bu bayragimizin gölgesinde huzur içerisinde yasamimizi sürdürebiliyorsak, bu azizi sehitlerimizin vatan için canlarini feda etme hususundaki kararliliklarindan, vatan sevgilerinden dolayidir. Bir kez daha aziz sehitlerimizi rahmetle aniyoruz” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan ise, Harsit Savunmasi’nin 106. yil dönümü nedeniyle 106 fidan toprakla bulusturuldu.
Kaynak: İHA