Iki Komsu Sazan Sarmali Tuzagina Düstü, Traktör Ve Parayi Polisler Kurtardi

Amasya’da bir dolandirici sazan sarmali tuzagina düsürdügü vatandasin traktörünü komsusuna sattirdi. Hesabina para gelmemesi sonrasi telefondaki kisinin çeliskili sözleriyle dolandirildiklarinin farkina varan vatandas, polise basvurdu. Traktör ve para kurtarildi, dolandirici da yakalandi.

Iki Komsu Sazan Sarmali Tuzagina Düstü, Traktör Ve Parayi Polisler Kurtardi
Edinilen bilgiye göre, Amasya’nin Göynücek ilçesinde yasayan 38 yasindaki Ferhat Gedik, traktörünü internette satisa çikardi. Kendisini uzman çavus olarak tanitan bir sahis traktöre talip oldu. Sonrasinda da Gedik’in komsusuyla iletisime geçerek traktörü komsuya satmaya çalisti. Birbirlerine güven duyan Gedik ve komsusu alim-satim islemini yapti. Para dolandiricinin hesabin aktarildi. Kendi hesabina para gelmemesi üzerine tekrar aradigi telefondaki kisinin çeliskili sözleriyle dolandirildiklarinin farkina varan Ferhat Gedik, polise basvurdu. Zamanla yarisan Amasya Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Subesi ekipleri dolandiriciya gönderilen 270 bin TL’nin önce bloke olmasini sonra da komsusunun hesabina geri aktarilmasini saglatti.

Amasya Emniyet Müdürlügü’ne gelerek dolandiricinin sarmalindan kurtulmalarini saglayan görevlilere tesekkür eden evli ve 3 çocuk babasi Gedik, “Hiç süphelenmedik. Komsumla birbirimizi iyi taniriz. Dolandirici beni en yakin komsumun araciligiyla vurmaya çalismis. Benimle traktörü 340 bin liraya pazarlik yapiyor. Öbür tarafa da 270 bin liraya satiyor. Sükürler olsun parayi kurtardik” dedi.

Sazan sarmaliyla dolandirilmaktan son anda kurtulan 36 yasindaki Gedik, uyarilarini dikkatle dinleyen polislere sarilip tesekkür ederek ilçesine döndü.

Dolandiricilik süphelisi sahte uzman çavus H.K.K Balikesir Bandirma’da polisler tarafindan yakalanarak adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA