IBB Baskan Adayi Murat Kurum 'Bu Sehre, Kasten 5 Yil Kaybettirenlerden Olmayacagiz'

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Atasehir’de Ekonomi Kulübü Is Insanlari Bulusmasi’nda vatandaslarla bir araya geldi. Kurum, "Bu sehre, kasten 5 yil kaybettirenlerden olmayacagiz. Biz Istanbullulara her rengiyle, tüm farkliliklariyla, tüm dinamikleriyle birlikte güçlenen bir 5 yil vaat ediyoruz. Biz Istanbullulara huzurlu, mutlu, özgüveni yüksek, yenilikçi ve girisimci, ekonomide oyun kurucu bir Istanbul vaat ediyoruz” dedi.

IBB Baskan Adayi Murat Kurum 'Bu Sehre, Kasten 5 Yil Kaybettirenlerden Olmayacagiz'
Cumhur Ittifaki’nin Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, Atasehir’de düzenlenen Ekonomi Kulübü Is Insanlari Bulusmasi’nda vatandaslarla bir araya geldi. Programa Kurum’un yani sira, AK Parti Istanbul Milletvekili Tugba Isik Ercan, AK Parti MYK üyesi Harun Armagan, AK Parti Atasehir Ilçe Baskani Burak Çiftci, AK Parti Atasehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Naim Yagci ve çok sayida vatandas katildi.

Programda ilgiyle karsilanan Kurum, vatandaslarla sohbet edip hatira fotografi çektirdi. Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, AK Parti Küçükçekmece Belediye Baskan Adayi Aziz Yeniay’in seçim çalismalari sirasinda meydana gelen silahli saldiriyi kinadi.

“Terör örgütleri ve uzantilari, ne amaçla olursa olsun bizim birligimizi, beraberligimizi bozamayacaklar”

Kurum, "Emniyet güçlerimiz yasanan elim hadise ile ilgili genis çapli bir sorusturma baslatmistir. Demokrasiye yönelik bu tür saldirilari siddetle kiniyorum. Bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndürmeyecektir. Terör örgütleri ve uzantilari, ne amaçla olursa olsun bizim birligimizi, beraberligimizi bozamayacaklar. Bu ülkenin 780 bin kilometre vatan topraginda, 85 milyon kardesimizle birlikte huzur içinde, güven içerisinde yasamaya devam edecegiz ve ay yildizli bayragimizi her zaman gururla, göklerde dalgalandirmaya devam edecegiz. Bu elim hadise nedeniyle Istanbul’umuza, Aziz Baskanimiza geçmis olsun dileklerimi iletiyor ve insallah yarali kardesimize de acil sifalar diliyorum” seklinde konustu.



“Istanbul’umuzu çok daha ileri seviyelere tasiyacagimiza yürekten inaniyoruz”

Atasehir’de daha önce yaptiklari hizmetlere deginen Kurum, “Mimar Sinan Camii’mizi hem yaptik, hem de cemaatiyle çok güzel dostluklar kurduk. Bugün de uzun yillardir dostlugumuzun devam ettigi, Istanbul’umuzun ekonomisinin gücünü temsil eden is insani kardeslerimizle bir aradayiz. Atasehir’de birbirimizi çok iyi tanidigimiz sevgili muhtarlarim buradalar. Beni hiç yalniz birakmayan dernek baskanlarim yine buradalar. Istanbul’umuzu ortak akilla çok daha ileri seviyelere tasiyacagimiza yürekten inaniyoruz” dedi.



“Istanbul’u hep birlikte yeniden ayaga kaldiracagiz”

Kurum, “Mevcut CHP’li IBB yönetiminden önce sehircilikteki, ulastirmadaki ve belediyecilikteki basarilariyla dünya liginde zirveyi hedefleyen bu aziz sehir, kasten ve bilerek durdurulmustur. Ihmalkarlikla, is bilmezlikle, gündem saptirmalariyla ve algi belediyeciligiyle durdurulmustur. Ecdadin bu derece kutsal bildigi bu sehrin 571 yillik sanli tarihi, 5 yildir liyakatsiz ellerde kesintiye ugramis, gelecegimiz ihmal edilmistir. Is insanlarimizin sesi duyulmamistir, esnafimiz göz ardi edilmistir. Annelerimiz, gençlerimiz, yavrularimiz çözümsüzlük ortamina terk edilmistir. Muhtarlarimizin, derneklerimizin talepleri sümenalti edilmistir. Su kosturmaca içerisinde her kesimden insanimizla bir araya geliyoruz. Her gittigimiz ortamda, farkli kesimlerden insanimiz bize mevcut CHP’li yönetimden dert yaniyor ve bizden çözüm bekliyor. Çünkü bu kardeslerimiz kimin çözümsüzlük ürettigini ve kimin çözüm üretecegini gayet iyi biliyorlar. Istanbullular kimin gösteris belediyeciligi, kimin gerçek belediyecilik yaptigini gayet iyi biliyorlar. Biz göreve gelir gelmez bu ihmalkarligi, bu çözümsüzlük ortamini giderecegiz. Iletisimsizligi ortadan kaldiracagiz. Istanbul’u hep birlikte yeniden ayaga kaldiracagiz” diyerek çözüm odakli ilerleyeceklerini söyledi.



“Istanbul’u bes yillik fetret döneminden de duraklama döneminden de kurtaracagiz”

Göreve gelir gelmez, kentsel dönüsüm ve ulasima iliskin projelerini ivedilikle devreye alacaklarina deginen Kurum, "Istanbul’u bes yillik fetret döneminden de duraklama döneminden de kurtaracagiz. Yine dünyanin en iddiali sehirleri arasina sokacagiz. Tek yürek olacagiz, tek bir ideal etrafinda toplanacagiz. Istanbul’umuzu ortak akilla, halkimizin derin akliyla, Istanbul’un kadim bilgeligiyle yönetecegiz. Atasehir’imize, hem dönüsüm hem de ulasim alaninda çok iyi çalismalar yaptik. Bugün Atasehir ilçemizin etrafini otoyollar ve E5 çevrelemis durumda. Peki, Atasehir bu avantajdan yeterince yararlanabiliyor mu? Hayir ama neden? Çünkü ne büyüksehir ne de ilçe belediyesi meseleye bütüncül olarak bakmadigi için sunu göremiyorlar. Ne yeni yollar yapiyorlar, ne de ilçenin merkezine dogru yeni yollar yapmadiginda otoyol avantajinin halkimiz için dezavantaja dönüsecegini görebiliyorlar. Inanin herkes dolmus durumda. Bu trafik çilesine bir de söz verilen otoparklarin yapilmayisi eklendiginde, Atasehirli hemserilerimizin çileden çiktigi bir durumla karsi karsiyayiz” seklinde konustu.



“Biz Istanbul’u sizin gibi durdurmaya degil, kardeslerimiz için kosmaya geldik”

Murat Kurum, mevcut IBB yönetiminin kaynak üretmeyi bilmedigini ifade ederek, “CHP’li IBB yönetimi kaynak üretmeyi bilmedigi için Murat Kurum bütçeyi nereden bulacak diye soruyor. Biz Istanbul’u sizin gibi durdurmaya degil, Istanbullu kardeslerimiz için kosmaya geldik. Su görmezden geldiginiz Atasehir’de Serifali Çiftligi’ni bilir misiniz? Iste biz bu alanda nasil yüzlerce konut ve dükkani, sosyal tesisleri, camileri ve okullari ayni anda yapiyorsak; yine öyle yapacagiz. Yeniçamlica, Mevlana, Mimarsinan ve Barbaros’ta yeni rezerv yapi alanlarimizda nasil ari gibi çalisiyorsak, yine öyle çalisacagiz. Asik Veysel ve Mustafa Kemal’de imar plani iptal edilen yerleri nasil yeniden plana kavusturduysak, yine öyle yapacagiz. Içerenköy’de donati alanindaki riskli evleri nasil vatandasimizla birlikte dönüstürüyorsak, yine öyle yapacagiz. Sizin unuttugunuz Esatpasa’da mülkiyet sorununu nasil çözdüysek, yine öyle çözecegiz. Inönü, Kayisdagi, Içerenköy’ün sinirlari içinde kalan 632 bin metrekarelik alanda Istanbul’un en büyük kentsel dönüsümlerinden birini nasil baslattiysak, yine ayni dev dönüsümleri öyle baslatacagiz. Tüm bu atilimlarla, Atasehir’in trafiginin çözümüne nasil katki sunuyorsak, yine öyle katki sunacagiz. Bizim Atasehir’in, Istanbul’un her sokaginda alin terimiz var. Biz Istanbul’un gerçek emekçileriyiz. Istanbul’un emin Insanlari olarak sizin durdurma politikaniz yüzünden ortaya çikan tüm bu sorunlari çözmeye azmettik ve insallah 31 Mart aksami büyük bir zafer kazanacagiz ve bu sorunlari tek tek çözecegiz” dedi.



“Bu sehre, kasten 5 yil kaybettirenlerden olmayacagiz”

Istanbul’u özüne döndürmek için var güçleriyle çabalayacaklarini ifade eden Kurum, “Istanbul’un her aninda, hep yaninda olmayi bir seçenek olarak degil, bir mecburiyet olarak görüyoruz. Biz yari zamanli belediyecilik yapanlar gibi, arada bir belediyeye ugrayanlar gibi, bedeni Istanbul’da ancak ruhu baska yerlerde gezenlerden olmayacagiz. Bu sehre, kasten 5 yil kaybettirenlerden olmayacagiz. Biz Istanbullulara her rengiyle, tüm farkliliklariyla, tüm dinamikleriyle birlikte güçlenen bir 5 yil vaat ediyoruz. Biz Istanbullulara huzurlu, mutlu, özgüveni yüksek, yenilikçi ve girisimci, ekonomide oyun kurucu bir Istanbul vaat ediyoruz. Istanbul’un yeni yüzyilini, gençlerimizle, kadinlarimizla, yediden yetmise tüm Istanbullularla birlikte insa edecegiz. Durdurulmus Istanbul’u, yere düsürülmeye çalisilan 571 yillik onurumuzu, gururumuzu yeniden ayaga kaldiracagiz” cümleleri ile konusmasini sonlandirdi.
Kaynak: İHA