'Huzur Için Erzincan' Projesinin Tanitimi Yapildi

Erzincan Valiligi himayelerinde yürütülecek olan “Huzur Için Erzincan” projesinin tanitimi yapildi. 15 Mart’tan itibaren baslayacak çalismalarla birlikte Türkiye’nin en yasanilabilir sehrinin Erzincan olmasi hedefleniyor.

'Huzur Için Erzincan' Projesinin Tanitimi Yapildi
Huzur Için Erzincan Projesiyle beraber 15 Mart’tan itibaren suçla mücadelede yeni bir dönem baslayacak. Hirsizlik, aile içi siddet, madde bagimliligi, siber suçlar, sokak adabi, çevre düzeni, çevre bilinci ve trafik kurallari, dolandiricilik gibi sekiz kritik alanda suçlari portal üzerinden takip ederek, egitimler, seminerler ve sosyal medya içerikleriyle Erzincan’da farkindalik olusturarak, süreçleri takip ederek suçlari sifira yakinlastirmak. Projenin amaci ise; Erzincan’i Türkiye’nin model sehri yapmak ve güvenligi artirarak, suç oranlarini düsürmek. 6 ay boyunca her an suç oranlarini takip edilerek, Erzincan’i daha güvenli bir hale getirmek için çalismalar yapilacak.

Erzincan Müftülügü Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen tanitim toplantisina; Erzincan Valisi Hamza Aydogdu, Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun, Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ercan Ekinci, vali yardimcilari, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluslari amirleri ile il genelinde ki mahalle ve köy muhtarlari katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda konusan Vali Hamza Aydogdu; “Iki kavram var. Birisi önem, digeri deger. Önem su: sizler valisiniz, belediye baskanisiniz, muhtarsiniz, bulundugunuz konumlara göre bir önem arz ediyorsunuz. Önemli insanlarsiniz. Ama bu önem koltuklar gidince bitiyor. Ama deger koltuklar da gitse hiçbir zaman bitmiyor. Onun için bizlerin degerlere önem vermemiz gerekiyor. Sehrimizin degerleri, komsuluk degerleri, muhtar kaymakam ile iliskideki degerler. Köydeki degerler. Ilçede ki degerler. Bizim bunu hep berber insa etmemiz gerekiyor. Neden? Çünkü hepimiz geçiciyiz. Hepimiz faniyiz. Bizden sonra ki evlatlarimiza, torunlarimiza bir degerler manzumesi birakmak mecburiyetindeyiz. Bu topraklarda yasiyorsak. Bu memlekette yasiyorsak bu bizim en önemli vatan borcumuzdur diye düsünüyoruz." dedi.

Konusmasinin devaminda, Erzincan’in Türkiye’deki en huzurlu sehirleri arasinda ilk besin içerisinde yer aldigini belirten Vali Aydogdu, "Arkadaslarimiz bir portal içerisinde çalisiyorlar. 1 Mart itibariyle bu bitecek. 15 Mart’ta baslayacagiz. Hedefimiz: belirleyecegimiz basliklarda Erzincan’da ki hata kusur oranini sifira yakina indirmek. Bunu basarabilir miyiz? Basarabiliriz. Arkadaslarimiz çok güzel seyler düsündüler. Belirlenen baslikta o ilçede hiçbir sey olmadi. Ilçenin girisine su tarihli projede hiçbir olay olmadigindan dolayi bu ilçe buna hak kazanmistir diye bir tablo asalim diyoruz. Mahalleye asalim diyoruz. Köylere asalim diyoruz. Bunun sonucunda ne olacak. Bakin bunun sonucu su; Insan kendini bilmez ise Rabbini bilmez. Insan kendi topraklarini kendi sehrini bilmezse hiçbir seyi bilmez. Biz çocuklarimiza yasadigi sehrin degerlerini ögretmezsek sehir ile ilgili söyleyecek hiçbir sözümüz olmaz. Bunu mutlak suretle ögretmemiz lazim. Bunu yapmak zorundayiz." dedi

Hayata geçirilecek olan bu proje ile Erzincan’in, Türkiye’nin yasanabilir en iyi sehri oldugunu göstermek istediklerini belirten Vali Aydogdu, konusmasinin devaminda, "Güvenlikte, asayiste, sokak temizliginde ve diger tüm alanlarda olumsuzluklari en aza indirirsek, bu sehrin tanitimi açisindan, marka degeri açisindan, degerleri açisindan çok çok önemli. Sizin desteginiz olmadan bizim basarili olmamiz mümkün degil. Sizden istirhamim yolda yürürken, caddede yürürken, köyde, kasabada, ilçede büyüklerimiz küçüklerimizi uyaracak. Bunu yapacagiz. Bu sehrin güzelliklerini ön plana çikarmak zorundayiz. Bunu birlikte yapabiliriz. Biz köylerden, ilçelerden bütün verilerimizi 15 Mart’tan itibaren girecegiz. Kamuoyu ile de paylasacagiz. Beraber birlikte bu sehrin güzelliklerini zirveye tasiyacagiz." Ifadelerini kullandi.

13 Subat 2024 tarihinde Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Erdogan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan "Erzincan’a Deger Katanlar Ödül Töreni" programina da tüm Erzincanlilari davet eden Vali Aydogdu, "Biz beraber degiliz. Birlikteyiz. Erzincan’da bu yil ilkini yapacagimiz "Erzincan’a Deger Katanlar Ödül Töreni" diye bir programimiz olacak. Erzincan’a simdiye kadar deger katanlara orada ödül törenini gerçeklestirecegiz. Bu sehre deger katanlara hiçbir ayrim yapmadan davranmamiz gerekiyor. Bu sehirde hiçbir vatandasimiz kendini öteki hissetmemeli. Biz bunu basarabiliriz. Buradan bütün Türkiye’ye model bir sehir sunabiliriz. Herkesin destegini bekliyoruz” diye konustu.

Vali Hamza Aydogdu’nun konusmasinin ardindan Vali Yardimcisi Yusuf Izci tarafindan sunum esliginde Huzur Için Erzincan Projesinin tanitimi yapildi.
Kaynak: İHA