Hopa'da AK Parti Ve CHP'nin Belediye Baskan Adaylarinin Isim Benzerligi Dikkat Çekiyor

Artvin’in Hopa ilçesinde AK Parti ve CHP’nin Belediye Baskan adaylarinin isim ve soyadlari benzerlikleri saskinliga neden oldu. Iki Parti de belediye baskanligi seçimlerinde ayni köyden ve uzaktan akraba olan Utku Cihan isimli adaylariyla yarisacak.

Hopa'da AK Parti Ve CHP'nin Belediye Baskan Adaylarinin Isim Benzerligi Dikkat Çekiyor
Artvin’in Hopa ilçesinde Adalet ve Kalkinma Partisi (AK Parti) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye baskan adaylarini belirledi. Cumhuriyet Halk Partisi geçtigimiz günler adayini Utku Cihan olarak açikladi.

Bugün de AK Parti Hopa Belediye Baskan adayini Ati Utku Cihan olarak belirledi.

Bunun üzerine ilçede iki partinin adaylarinin isim benzerlikleri gündem oldu. Iki Utku Cihan da ilçenin Çavuslu köyünden olup uzaktan akraba olduklari ögrenilirken, AK Parti ve CHP kazandigi takdirde Hopa Belediye Baskani Utku Cihan olacak.

Konuyla ilgili açiklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi adayi Utku Cihan ”Hopa’da AK Parti’nin 5 aday adayi vardi. O aday adaylarindan bir tanesi bugün Ati Utku Cihan’in adayligi açiklandi. Bunun karisikliga neden olacagini düsünmüyorum. Hem seçim pusulasindaki yerler açisindan ve logolar açisindan ayrisma mutlaka olacaktir. Resmiyette AK Parti adayinin adi Ati Utku Cihan olarak zaten ifade ediliyor. Bir karisikliga neden olmayacagini düsünüyorum” dedi.

AK Parti Adayi Utku Cihan ise yaptigi açiklamada ”Yerel seçim öncesi tatli tesadüf. Rakibimizin de Utku Cihan olmasi geregiyle bu açiklamayi yapma geregi duydum. Utku ile yakinen görüsüyoruz. Ayni köylüyüz sevdigimiz, saydigimiz arkadasimdir. Yerel seçim öncesi hizmet yarisindan bahsediyoruz. Hak edenin kazanacagi bir yaris olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA