Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Gabar'daki Petrol Kuyumuzun Günlük Üretimi Bugün Itibari Ile 35 Bin Varili Geçti'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Muhalefetin burun kivirdigi Gabar’daki petrol kuyumuzun günlük üretimi bugün itibari ile 35 bin varili geçti. Allah’a hamd olsun çalisan buluyor, azmeden buluyor ve sondaj yaparak buluyor. Dahasi bu rakam her geçen gün artiyor. 2024 yili onunda Gabar’daki günlük petrol üretimi miktarinin 100 bin varile çikmasini hedefliyoruz” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Gabar'daki Petrol Kuyumuzun Günlük Üretimi Bugün Itibari Ile 35 Bin Varili Geçti'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Zonguldak’ta AK Parti’nin ilçe belediye baskanlarinin tanitildigi mitinge katildi.

Binlerce kisinin doldurdugu miting alaninda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Zonguldak bugün seni bir kez daha yürekten selamliyorum. Kaslarin karasina, kurbanim arasina, ancak sen merhem olursun gönlümün yarasina. Kaslarin kara kara, açti gönlüme yara. Açti gönlüme yara, sensin derdime çare. Kaslarinin karasina vuruldugum Zonguldak, sizleri bugün bir daha muhabbetle selamliyorum” diyerek konusmasina basladi.

Cumhurbaskani Erdogan, “Zonguldak bizim yoldasimiz oldugu sürece ne FETÖ’cü hainlerin, ne DEAS’li canilerin, ne PKK’li alçaklarin, ne de DHKP-C’li katillerin tehditleri bize sökmez. Ne diyor sair, ‘Cehennem olsa gelen gögsümüzde söndürürüz. Bu yol ki hak yoludur, dönmek bilmeyiz, yürürüz. Degil mi cephesinde sinesinde iman bir, sevinme bir, aci bir, gaye ayni, vicdan bir. Degil mi sinede birdir vuran yürek yilmaz. Cihan yikilsa bu cephe sarsilmaz.’ Zonguldakli kardeslerimizle bir duvarin tuglalari gibi kenetlendigimizde, Allah’in izni ile gelen cehennem olsa gögsümüzde söndürürüz” dedi.

“Vatandaslarimizin bütçesine toplam 87 milyar lira tutarinda dogrudan destek saglamis olacagiz”

Dogalgaz desteginin Nisan ayina kadar devam edecegini belirten Erdogan, “Bir olacagiz, iri olacagiz, diri olacagiz, kardes olacagiz, hep birlikte Türkiye olacagiz. Bunu basardigimizda Allah’in izni ile kimse bize zincir vuramaz, bizim önümüzü kesemez, hedeflerimize ulasmaktan bizi geri koyamaz. Rabbim birligimizi, su beraberligimizi, yol arkadasligimizi daim ellesin. Meydanlara sigmayan su askiniz için en derin sükranlarimi sunuyorum. Sehrimize en son 9 ay önce, 20 nisan tarihinde gelmistim. Ziyaretimde milletimizin asirlik hasretlerinden olan Karadeniz dogalgazini resmen devreye almanin gururu yasamistik. Filyos’ta müjdesini verdigimiz ücretsiz dogalgaz destegini halen sürdürüyoruz. Ilk ay isinma dahil, konutlardan hiçbir ücret almadik. Yani vatandaslarimizin dogalgaz faturasini devlet olarak biz ödedik. Daha sonra 11 ay boyunca konutlardaki mutfak ve su isitma için kullanilan 25 metreküplük dogalgaz tüketiminin bilabedel olacagini söyledik. Nisan ayindan beri 25 metreküplük bedeli faturalardan düsüyoruz. Bu uygulamayi Nisan 2024 dönemine kadar devam ettirecegiz. Vatandaslarimizin bütçesine toplam 87 milyar lira tutarinda dogrudan destek saglamis olacagiz” diye konustu.

“Gabar’daki petrol kuyumuzun günlük üretimi bugün itibari ile 35 bin varili geçti”

Gabar’da günlük 35 bin varil petrol üretildigini belirten Erdogan, “Sadece bununla yetinmiyoruz. Kendi gemilerimizle sismik arama ve sondaj çalismalarimiz devam ediyor. ‘Her seçim öncesinde dogalgaz buluyorlar’ diyen çapsizlara aldirmadan, ‘parayi Karadeniz ve Akdeniz sularina gömüyorlar’ diyen gafillere kulak asmadan ne dedik, bulanlar ancak arayanlardir desturuyla arama çalismalarimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Zonguldak’i kömürden sonra dogalgazin merkezi haline getirmede de kararliyiz. Sunu çok açik ve net ifade etmek isterim. Enerjide tam bagimsizligi saglamak en önemli hedefimizdir. Türkiye’nin enerji güvenligini garanti edecek hamleleri azim ve Cesaretle hayata geçiriyoruz. Karadeniz dogalgazinin ardindan, simdi de Gabar’da buldugumuz yüksek miktarda ve kalitede petrol bu atilimlardan biriydi. Hatirlarsiniz muhalefet bu kesfimize de bir kulp takmisti. Milletin sevincine ortak olmak yerine petrol kesfimizi alaya almisti. Muhalefetin burun kivirdigi Gabar’daki petrol kuyumuzun günlük üretimi bugün itibari ile 35 bin varili geçti. Allah’a hamd olsun çalisan buluyor, azmeden buluyor ve sondaj yaparak buluyor. Dahasi bu rakam her geçen gün artiyor. 2024 yili sonunda Gabar’daki günlük petrol üretimi miktarinin 100 bin varile çikmasini hedefliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA