Bitlis Polisi Otobüslerde Emniyet Kemeri Bilgilendirmesi Yapiyor

Bitlis Emniyet Müdürlügüne bagli trafik ekipleri, yolcu otobüslerindeki yolculara emniyet kemeri hakkinda bilgilendirmeler yapiyor.

Bitlis Polisi Otobüslerde Emniyet Kemeri Bilgilendirmesi Yapiyor
Bitlis-Tatvan karayolu üzerinde bulunan Rahva bölgesinde sehirlerarasi otobüslerde denetim yapan trafik ekipleri yolculara yönelik yaptiklari bilgilendirmeler sayesinde yolcularin kemer takmalarini sagladi. Bitlis Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil Sube Müdürlügü ve Bölge Trafik Sube Müdürlügü görevlileri tarafindan sehirlerarasi yolcu tasiyan otobüs denetimlerinde, sürücü ve yolculara emniyet kemerlerini takmalari konusunda bilgilendirme yapilirken, kis lastigi denetimi de uygulandi.

Haftanin 7 günü bu denetimleri yaptiklarini söyleyen Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü ve Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürlügü Vekili Ugur Altuntas, “Bitlis Il Emniyet Müdürlügü olarak otobüslere ve otobüsteki yolculara bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyoruz. 2023 yilinda da bu sekilde faaliyetlerimizi yaptik. Ayrica 2023 yilinin son aylarina kadar sivil trafik personeli bindirerek vatandasla birlikte yolculuk yapmalarini sagliyoruz. Otobüste karsilastiklari olumsuz durumlarinda ve soförün uygunsuz davranislarinda gerekli cezai islemi uyguluyoruz. Vatandaslarimizi da varacagi yere vardiktan sonra kemer takma konusunda ve bizim sivil bir sekilde denetim yaptigimizi iletiyoruz. Bunun disinda otobüs kazalarinda ölümlü ve yaralanma durumlarinda emniyet kemeri takmamakla yapilan çalismalarda gözlemlemekteyiz. Bununla alakali olarak haftanin 7 günü belli saatlerde otobüslerin kalkis yaptigi veya hareket haline olup durdurarak vatandaslarimizin emniyet kemeri takmasi konusunda gerekli bilgilendirme faaliyetlerini yapiyoruz. Bunun sonucunda vatandaslarimizin bilinçli bir sekilde yolculuklarini yapmalarini emniyet kemeri takarak hayatlarini yolculuklarini güvenli bir sekilde yapmalarini sagliyoruz. Ayrica kis mevsimi olmasi nedeniyle lastiklerin kis mevsimine uygun olup olmadigini kontrol ediyoruz. Vatandaslarimizin can güvenligini saglamak için Bitlis Il Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil Sube Müdürlügü ve Bölge Trafik Sube Müdürlügü olarak yaklasik 100 personel 15 ekibimizle vatandaslarimizin can güvenligini saglamaya çalisiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA