Baris Boyun Liderligindeki Suç Örgütünün 4 Üyesi Tutuklandi

Liderligini Baris Boyun’un yaptigi suç örgütü üyelerinin karistigi eylemlere iliskin polis ekipleri tarafindan 7 kisi gözaltina alindi. Adliyeye sevk edilen süphelilerden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Istanbul Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü tarafindan, liderligini Baris Boyun’un yaptigi silahli organize suç örgütüne yönelik çalismalar devam ediyor. Bu kapsamda 29 Ocak günü Eyüpsultan’da S.Y. isimli vatandasin aracinin çalinmasi, 2 Subat günü Bahçelievler’de bir tekel bayide isletmeci T.K.’nin silahla yaralanmasi, 5 Subat’ta Arnavutköy’de bir aracin plakasinin çalinmasi yine ayni gün Bakirköy’de bir kafeye düzenlenen silahli saldirida M.Ç. isimli sahsin yaralanmasi ve 6 Subat günü Zeytinburnu’nda bir araca düzenlenen silahli saldiriya iliskin çalisma gerçeklestirildi.

Olaylar ile ilgisi oldugu tespit edilen 2’si suça sürüklenen çocuk olmak üzere 7 kisi yakalanarak gözaltina alindi. Emniyette islemleri tamamlanan ve bugün adliyeye sevk edilen sahislardan 2’si savcilik tarafindan, 1 kisi ise Sulh Ceza Hakimligi tarafindan adli kontrol sarti ile serbest birakildi. Olayla ilgili 4 kisi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA